Ik ben echt gek op frittata’s! Zeker deze vegetarische variant vol met vitamines uit zoete aardappel en doperwten met een kleine, pittige bite van feta, heerlijk! Overigens zien mijn frittata’s er nooit hetzelfde uit, het is namelijk perfect om alle (groente)kliekje die je hebt erin te verwerken (no food waste!). Volgens Google betekend Frittata dan ook “een Italiaans eierengerecht wat eigenlijk uit armoede is ontstaan..”.
Dit recept heb ik ooit eerder ergens gegeten en thuis geprobeerd zo goed mogelijk na te maken. Het is er echt een in de categorie voedzaam & “comforting” geworden!
Ingrediënten voor zoete aardappel frittata voor 4 personen:
- 1 kg zoete aardappels
- 1 doos diepvries doperwten
- 1 pakje dodini feta kaas (van schaap en geit)*
- 10 eieren
- peper en zout
* Feta kaas is niet lactosevrij, deze variant is wel koemelkvrij.
Bereidingswijze frittata:
- Schil en kook de zoete aardappels in ca 8-10 min gaar (in stukken van ongeveer 3 cm). Laat afkoelen.
- Klop je eieren los in een kom met wat peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
- Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes (ongeveer een halve centimeter).
- Vet een ovenbestendige schaal in en “bouw” nu de frittata op uit laagjes aardappel, doperwten, verkruimelde feta en laagje ei mengsel. Doe dit circa 3x en sluit af met de feta.
- Bak de frittata in ongeveer 30 minuten mooi gaar. Je kunt de frittata warm eten of de volgende dag koud als lunch. Lekker met nog kleine groene salade on the side!
Zin in nog meer frittata recepten? Deze variant met spekjes en spinazie staat hier ook geregeld op tafel!