Heb jij al eens gehoord van een “kiekeboe cake”? In deze te leuke zoete lekkernijen zit een verrassing verstopt wanneer je hem aansnijd! Vandaag leer ik je hoe je heel gemakkelijk zelf een echte kiekeboe kerstcake maakt!

Hoe maak je een kiekeboe cake?

Eigenlijk is het maken van een kiekeboe  cake makkelijker dan je denkt!  Het is ook nog eens super leuk om samen met kinderen te maken; met name de snijresten opsnoepen vond Bent maar wat leuk! Het geheim zit hem namelijk in het bakken van niet 1, maar 2 cakes! De eerste witte cake gebruik je namelijk om de kerststerren in uit te steken. Zet ze vervolgens weer keurig in rij in je cakevorm en giet de bruine cakemix hier weer overheen.

Het kost misschien een beetje moeite om twee keer een cake te bakken maar het resultaat zal je zeker niet teleur stellen! Erg leuk om komende feestdagen eens te proberen!

Ingrediënten voor deze glutenvrije Kiekeboe Kerstcake:

Ik gebruikte de cakemixen van Paleo-store die ik nog had staan maar eigenlijk kan je elke cakemix naar keuze gebruiken. In de supermarkt vind je bijvoorbeeld ook van AH vrij van gluten en Koopmans een glutenvrije mix. Koop hier twee dozen van en meng een op kleur met cacaopoeder!

 • 1 pak chocolade cakemix*
 • 1 pak naturel cakemix
 • Eieren en boter volgens aanwijzing op de verpakking
  * kan je geen chocolade cake vinden? Gebruik dan 2 pakken naturel cakemix en breng 1 hiervan op kleur met 2 el cacao poeder.

Extra nodig:

 • Cakeblik
 • Kerstster uitsteek vormpje
 • Wit glazuur ter garnering

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing van jouw cakemix.
 2. Begin met het maken van de blanke cake volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak de cake af en laat afkoelen.
 3. Snijd wanneer de cake goed is afgekoeld de hele cake in rechte plakken van ongeveer 1 cm dik.
 4. Nu ga je de witte kerststerren maken: uit elke plak cake haal je 1 kerstster met behulp van je stekertje. Herhaal dit tot je de hele cake hebt gebruikt.
  Tip: Bewaar de “snijresten” als lekker tussendoortje of gebruik verkruimel het een beetje en maak er een lekkere tiramisu van!
 5. Maak nu de tweede cake: de chocolade. Volg weer de instructies van stap 2.
 6. Giet ongeveer een derde van de cakemix in de cakevorm en plaats nu de witte cakesterren achter elkaar in een lange rij.
 7. Giet voorzichtig de rest van de cakemix erbij en bak de cake volgens de instructies op de verpakking.
 8. Laat de cake goed afkoelen voor je hem aansnijd en giet er desgewenst nog wat witte glazuur over voor een extra feestelijk effect!

Vrolijk kerstmis!

Write A Comment