Volgens mij is het over het algemeen bekend dat chocola en pindakaas een top combi is! Dus ik dacht laat ik deze “topcombi” eens verwerken in een brownie en stiekem ben ik echt trots op het eindresultaat. De brownies zijn lekker smeuige, hebben een lichte kokossmaak en de pindakaas is duidelijk aanwezig. Daarnaast heb ik er een halve courgette in gedaan. De courgette draagt echt bij aan de structuur van de brownie en zo krijg je stiekem extra groente binnen.
Wat heb je nodig?
- 1 rijpe (!) banaan
- een halve courgette
- 1 eetlepel kokosolie
- 3 eieren
- 20 gram kokosmeel
- 2 etl. psyllium husk vezels. Deze kun je kopen bij verschillende winkels. Denk aan de tuinen, ekoplaza en body en fitshop.
- Stevia naar smaak (hoeft niet perse)
- kaneel
- 20 gram cacaopoeder
- 7 gram bakpoeder
- snufje (zee)zout
- 2 eetlepels pindakaas
Hoe maak je het?
- Pureer de banaan en de halve cougette samen in een keukenmachine.
- Voeg vervolgens de drie eieren toe en pureer alles nog even goed door elkaar.
- Doe vervolgens alle droge ingredienten in een kom en roer ze even door elkaar.
- Voeg het banaan/ei/courgette mengsel toe aan de droge ingredienten. Roer alles even goed doorelkaar.
- Smelt de kokosolie en voeg het toe aan het beslag.
- Doe het beslag in een cakevorm of andere bakvorm en bak het voor ongeveer een half uur op 160 graden in de oven. Let wel op dat iedere oven anders is. Let dus goed op of hij niet aanbrand.
- Zodra de brownie klaar is besmeer je hem met de pindakaas. Het liefst als hij nog warm is.
- Laat de brownie vervolgens even afkoelen en hij is ready to eat! Nouja.. eigenlijk is hij warm ook ready to eat. Geloof me.
Heb jij deze gezonde brownies al gemaakt? Deel het dan een foto met ons op Social Media of laat ons weten wat je van het recept vind in de comments. Enjoy!