Deze chocolatechip koekjes zijn vegan, glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers
Gezonde Chocolatechipkoekjes
Chocolatechipcookies…. Wij aten ze vroeger altijd. Ik kan je vertellen dat ik toch een halve doos per keer leeg at. Ik was eigenlijk helemaal vergeten dat ze bestonden. Totdat ik ze weer in de winkel zag liggen. Ik dacht die kan ik namaken. En ik moet zeggen dat het erg goed gelukt is.
Ik had het eindresultaat op tafel gezet bij ons thuis. Vervolgens was ik de hele dag weg, toen ik thuis kwam waren al mijn koekjes op. Zegt genoeg toch?
Wat heb je nodig?
- 2 el kokosolie
- 1 ei
- 40 gr. gebroken lijnzaad
- 40 gram amandelmeel
- 60 gr. boekweitmeel
- 10 gr. kokosbloesemsuiker
- koekkruiden
- vanille
- pure chocola (90% het liefst gezoet met kokosbloesemsuiker)
- bakpoeder
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
- Neem een kom en mix alle droge ingrediënten door elkaar.
- Smelt de kokosolie en voeg deze toe aan de droge ingrediënten.
- Voeg ook het ei toe en roer alles goed door elkaar. Is het mengsel te droog? Voeg een klein beetje water toe.
- Voeg vervolgens de vanille toe en hak als laatste 1/4 van de pure chocolade reep in kleine stukjes. Roer deze stukjes in hun geheel door het mengsel.
- Maak met een lepel kleine bolletjes van het beslag op een bakplaat. Zorg dat deze bakplaat ingevet is of gebruik een bakpapiertje.
- Bak de koekjes voor 20 minuten in de oven.
Enjoy!
Liefs,
Jolijn