Deze gezonde pepernoten zijn glutenvrij, lactosevrij, vegan en vrij van geraffineerde suikers. 

Voedingswaarden

  • energie  216kcal
  • eiwit 3.6 g
  • koolhydraten 22.6 g
  • vet 11.7 g

Recept informatie

  • Type gerecht: zoete lekkernijen
  • aantal personen: ci. 8 porties

Pepernoten liggen al overal in de winkel. Helaas geen glutenvrije en gezonde pepernoten. Dus een receptje voor glutenvrije pepernoten kan natuurlijk niet uitblijven. Naast het feit dat dit pepernotenrecept glutenvrij zijn, zijn deze pepernoten ook nog eens een stuk gezonder dan de gewone pepernoten die je in de winkel koopt. Op een verantwoorde manier genieten van pepernoten dus. En het is gewoon een leuke activiteit om pepernoten te bakken terwijl buiten de blaadjes van de bomen vallen. Niet waar?

Gelukkig is het niet moeilijk om pepernoten glutenvrij te bakken. Dit pepernotenrecept heeft geen ingewikkelde ingrediënten of ingrediënten die moeilijk verkrijgbaar zijn. Iedere glutenvrije bakker heeft deze ingrediënten waarschijnlijk in huis. Het draaien van de gezonde pepernoten kan wel even duren. Een heerlijke bezigheid op een regenachtige herfst dag. Enjoy!

Ben je opzoek naar meer glutenvrije sinterklaasrecepten? Of wil je gemakkelijk glutenvrij de feestdagen doorkomen?

Wat heb je nodig voor deze gezonde pepernoten?

  • 250 gram meel naar keuze (glutenvrij havermeel of bijvoorbeeld boekweitmeel)
  • 4 flinke eetlepels koek- en speculaaskruiden
  • 10 gram bakpoeder
  • 40 gram kokosbloesemsuiker (je kunt het deeg even proeven of het zoet genoeg is voor jou)
  • Zout
  • 90 gram gesmolten kokosolie
  • 4 eetlepels water
  • Optioneel: pure chocolade, cacoa nibs, kokosrasp of wortel

Hoe maak je deze glutenvrije pepernoten?

  1. Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een grote mengkom
  2. Smelt onder tussen de kokosolie op een laag vuur
  3. Giet dit bij het mengsel en kneed het tot alles goed door elkaar zit.
  4. Proef even of het deeg zoet genoeg is en voeg anders nog wat kokosbloesemsuiker of honing toe.
  5. Wanneer het deeg goed is kun je er kleine pepernootjes van het deeg draaien
  6. Leg de glutenvrije pepernoten op een met bakpapier bekleedde bakplaat en doe ze voor ongeveer 20 minuten in de oven op 160 graden. Kijk na 20 minuten even of de pepernoten mooi bruin zijn. Als ze dat nog niet zijn kun je ze nog wat langer in de oven doen.
  7. Wanneer je de gezonde pepernoten uit de oven haalt, laat ze dan even afkoelen dan worden ze lekker knapperig.

Hopelijk helpt dit receptje jullie om een beetje te genieten van de herfst! Laat me natuurlijk weten of je de pepernoten net zo lekker vind als die in de winkel 😉

Liefs,

Jolijn

1 Comment

  1. Pingback: glutenvrije sinterklaas recepten | beterdooreten.nl

Reageer