Deze gezonde snickers zijn vegan, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers.

We kennen allemaal het jeugdsensitment die samen gaat met Snickers. De combinatie van pindas, karamel en chocolade is gewoon geniaal! Helaas zitten snickers vol met rotzooi. Rotzooi die ons lichaam niet ondersteunt in alle dagelijkse taken. Geen probleem af en toe. Maar waarom geen gezondere variant? Een variant vol met vitamine, mineralen en vezels. Een variant die zowel goed is voor ons lichaam en smaakpapillen. Moet kunnen. Here you go.

Deze vegan snickers bestaan uit alleen maar pinda’s, dadels en pure chocolade. Allemaal goede ingrediënten die samen de smaak van deze chocoladereep goed nabootsen. Oke laten we overgaan naar het recept.

Vind jij het moelijk een gezond dieet te volgen? Heb je geen idee wat je moet eten en smaakt het allemaal naar niks? Dan laat mij jou helpen! Als orthomoleculair voedingsspecialist en kok is het mijn missie om gezondhied en smaak te combineren. Klik hier voor meer informatie

vegan snickers

Wat heb je nodig voor deze gezonde snickers?

  • 70 gram ongezoute en ongebrande pinda’s
  • 150 gram dadels. Neem het liefst lekkere zachte dadels. Zo maak je het jezelf een stuk gemakkelijker.
  • 70 gram pure chocolade. Ik gebruikte een chocolade met 92% cacoa.

Optioneel kun je nog wat havermout toevoegen. Dan is het recept nog meer uitgebalanceerd.

Hoe maak je de vegan snickers?

  1. Doe de pinda’s in een zakje. Knoop het zakje dicht en plet de pinda’s zodat je er kleine stukjes van maakt. OF doe de pinda’s in een keukenmachine en vermaal ze tot kleine stukjes.
  2. Prak de dadels fijn met een vork. Wanneer de dadels niet zacht genoeg zijn, kook ze dan eerst even in wat water totdat ze wel zacht zijn.
  3. Roer de pinda’s en de dadels door elkaar. Dit is de eerste laag van de Snickers.
  4. Pak een klein schaaltje (muffin bakvorm of een kleine cakevorm kan ook) en “beleg” de bodem met het dadel/pinda/kokosolie mengsel.
  5. Smelt vervolgens de chocolade au bain-marie.
  6. Giet de gesmolten chocolade voorzichtig over het dadel/pinda/kokosolie mengsel in het schaaltje.
  7. Zet vervolgens de schaal voor een paar uur in de koelkast totdat hij hard is (ja ik weet het.. het wachten is vreselijk).
  8. Wanneer de Snickers zijn uitgehard kun je ze in stukken snijden.

Enjoy!

Opzoek naar een leuke duurzame webshop?

Liefs,

Jolijn

3 Comments

  1. Waar koop je de 92% chocolade?
    Overal waar ik kijk daar zit sporen in van melk..dus durf geen chocolade te kopen

    • Jolijn Berghuis Reply

      Hoi!

      Sporen van melk is geen probleem voor iemand met lactose-intolerantie. Wanneer je lactose-intolerantie hebt kun je namelijk kleine hoeveelheden lactose gewoon verdragen. Soms tot wel 10 gram! De verpakking vermeld dat er sporen van melk in kunnen zitten voor mensen die extreem allergisch zijn voor melk. Dat is bij lactose-intolerantie gelukkig niet het geval. Dus je kunt gewoon pure chocola eten :).
      Ik gebruik zelf altijd de chocola van vivani omdat deze gezoet is met kokosbloesemsuiker i.p.v rietsuiker. Dat is een persoonlijke voorkeur.

      Hopelijk heb je iets aan dit antwoord!

      Groetjes,
      Jolijn

  2. Gaat niet voor iedereen met een lactose intolerantie op. Zelf merk ik het al bij een klein beetje lactose dat ik problemen krijg. Maar voor de grootste groep zal dit inderdaad geen probleem zijn.

Write A Comment