Deze chai muffins zijn vegan, glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers

Voedingswaarden p.p

  • energie 230 kcal
  • eiwit 3.5 g
  • koolhydraten 26,9 g
  • vet 8,8 g

Recept informatie

  • Type gerecht: Tussendoortje
  • Aantal personen: ca. 12 muffins

Als je mij misschien volgt op instagram (@beterdooreten) is het je vast niet ontgaan dat ik samen met mijn beste vriendin Elza (kruidengeneeskundige) het merk Salt&Seed ben begonnen. Als merk staat Salt&Seed voor duurzaam, handgemaakt en puur. Als kruidengeneeskunde en voedingsspecialist bundelen we onze krachten om een reeks van producten op de markt te zetten die jouw gezondheid een extra boost geven op verschillende vlakken. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van jouw vertering, het in balans brengen van hormomen en het immuumsysteem/energie levels te verbeteren.

Ons eerste product? Een chai latte mix speciaal ter ondersteuning van de vrouwelijke hormoonbalans. Eigenlijk is dit een soort supplement verpakt in een lekker warm drankje (of chai muffins in dit geval 😉 ). Voor onze chai latte mix namen we een klassiek ayurvedisch chai latte recept en hebben deze geperfectioneerd. Daarnaast Hebben we een aantal kruiden toegevoegd speciaal om de vrouwelijke hormoonbalans een extra boost te geven. Meer informatie over de chai en de kruiden vind je hier.

Met deze chai latte mix kun je natuurlijk veel meer dan alleen maar een chai latte maken. Je kunt er granola mee bakken, energie ball maken of kiezen voor deze chai muffins.

Ingrediënten voor 12 chai muffins

  • 260 gr. boekweitmeel (glutenvrij) of volkoren speltmeel (niet-glutenvrij) *
  • 1.5 – 2 theelepels chai latte mix van Salt&Seed – speciaal ontwikkelt om de vrouwelijke hormoonbalans te ondersteunen.
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • Scheutje appelazijn
  • 150 gram kokosbloesemsuiker
  • 240 ml amandelmelk
  • 80 ml gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel vanille poeder

*Meer informatie over gluten? Kik dan hier.

Bereidingswijze

  1. Mix alle natte ingrediënten goed doorelkaar.
  2. Voeg zuiveringszout, bakpoeder en kokosbloesemsuiker toe.
  3. Voeg de chai latte mix toe en roer alles goed door elkaar.
  4. Voeg als laatste meel toe en roer dit voorzichtig door de rest heen.
  5. Verdeel het beslag over 12 muffin vormpjes en bak de muffins voor 25 minuten op 160 graden hete lucht.

Enjoy!

Liefs,

Jolijn

Write A Comment