Duitse Nussecke.

Dat ik een kleine voorliefde heb voor Duitsland is geen geheim. Nu ik inmiddels alweer 6 maanden in Duitland woon, begin ik me langzaam in de plaatselijke keuken te verdiepen. Daarnaast wordt mij regelmatig door vrienden gevraagd of ik een van hun favoriete receptjes een beetje gezonder kan maken. Dit was ook het geval voor Nussecke. Dus heb ik samen met de producten van de Notenlaer dit lekkere Duitse receptje een beetje gezonder gemaakt.

Wat heb je nodig?

Het deeg:

225 gram meel (ik gebruikte een combinatie van glutenvrij havermoutmeel en quinoameel van de Notenlaer)

8 gram bakpoeder

100 gram kokosbloesemsuiker

1 flexei (1 eetlepel lijnzaad met 3 eetlepels water en zet deze voor 10 minuten aan de kant)

1 eetlepel water

80 gram gesmolten kokosolie

De notenlaag

150  gram dadels (geweekt in kokend water)

100 gram gemalen hazelnoten (Ik deed de hazelnoten van de Notenlaer even in de blender)

150 gram gehakte hazelnoten (hak de hazelnoten van de Notenlaer even fijn met een mes)

2 Eetlepels gesmolten kokosolie.

Chocolade hoekje

½ reep pure chocolade naar keuze (ik gebruikte een reep met 92% cacao gezoet met kokosbloesemsuiker)

Hoe maak je het?

Het deeg

  1. Meng eerste alle droge ingrediënten in een kom. Zorg dat er geen klonten meer in het meel zitten. Dit kun je doen door met een vork door het deeg te kloppen.
  2. Voeg vervolgens alle droge ingrediënten toe en kneed het deeg met je handen.
  3. Spreid het deeg uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat.

De notenlaag

  1. Meng eerst alle droge ingrediënten door elkaar
  2. Prak vervolgens de dadels fijn met een vork of gebruik een keukenmachine
  3. Voeg alle natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en kneed het goed door elkaar.
  4. Spreid de notenlaag voorzichtig uit over het deeg.

Bak de nussecke voor ongeveer 25 minuten op 160 graden hete lucht. Wanneer de nussecke klaar zijn laat ze dan goed afkoelen. Smelt vervolgens de chocolade au bain-marie en doop de hoekjes van de nussecke in de chocola.

Enjoy!

Liefs,

Jolijn

Write A Comment