Het is er vandaag echt weer voor: lekker binnen een beetje lummelen met een leuk muziekje op en wat lekkers. Sterker nog, ik denk dat ik ook gewoon even een lekkere warme chocolademelk ga maken! Wist je dat je dit heel makkelijk kan maken door lactosevrije melk of plantaardige melk te verwarmen en hier een stukje chocolade in te smelten? Zo heb je in no time je allergie vriendelijke chocolademelk!

Karamel zeezout bonbons

Tijd voor wat lekkers dus! De karamel zeezout is natuurlijk enorm op de kaart gezet door onze helden bij Tony’s Chocolonely. Nu is deze versie helaas van melkchocolade dus ben ik zelf de keuken ingedoken om de smaak een soort van te evenaren. Ik heb eigenlijk geen idee of dit recept de naam “bonbon” mag dragen  – het is uiteraard met een knipoog zoals de meeste van mijn recepten -. Daarentegen betekend bonbon in het Frans vrij vertaald “goed goed of  lekker lekker” dus wat dat betreft zit het zeker wel snor. En ook nog eens super snel klaar!

Heb je wat meer tijd in de keuken en zin in chocolade? Probeer dan zeker deze verslavend lekkere en super makkelijke chocoladetaart!

Ingrediënten voor deze snelle karamel zeezout bonbons

Je maakt de bonbon door per stuk 1 medjooldadel open te snijden en deze te vullen met 1 pecannoot. Wat gesmolten chocolade naar keuze erover en een flink snuf zeezout – and that’s it! – Voor 10 stuks heb je dan dit nodig:

  • 10 verse medjool dadels (o.a. bij de Turkse groentewinkel)
  • 10 pecannoten
  • halve reep chocolade naar keuze
  • grof zeezout

Bereidingswijze:

  1. Smelt de chocolade door deze in een vuurvaste kom boven een pan heet water te zetten. Zorg dat de kom niet het hete water aanraakt, dan kan je chocolade verbranden!
  2. Snijd de dadels open en verwijder de pit.
  3. Vul elke dadel met 1 pecannoot
  4. Leg de dadels op een bord of stuk bakpapier en verdeel met en lepel de gesmolten chocolade over. Laat even hard worden in de koelkast en smullen maar!

Tip: hou je wat chocolade over in de pan? Je kan er nog wat noten naar keuze en/of rozijnen door heen roeren en op bakpapier laten uitharden voor lekkere huisgemaakte “pindarotjes”. Of wat ik al zei: verwarm wat melk met de overgebleven chocolade voor een verse hot chocolate!

Write A Comment