Hieperdepiep hoeraaaaa… Op 14 december mag ik traditiegetrouw weer een kaarsje extra uitblazen! En wie jarig is, eet taart toch? Ik had al eerder het nieuwe Paleo Traktaties kookboek gekregen van Marinka van EetPaleo en dat is echt zo’n aanrader! Alle recepten zijn namelijk vrij van granen, lactose, mais, soja en geraffineerde suikers. Kortom een fijne inspiratiebron dus!

Help, ik kan niet kiezen!

Vorig jaar hield ik op Instagram en Facebook een kleine pol; na een uitgebreide selectie bleven er namelijk nog steeds  4 recepten over, waar ik maar niet tussen kon kiezen! Een citroencake met lemoncurd, een kruidige pompoen-kokoscake, een Paleo Nutellataart of de koffie – kardemon cheesecake. Je snapt: eigenlijk wilde ik ze allemaal wel maken. Maar helaas gaan die leuke uitspraken van “Birthday Calories don’t count” niet op in het geval van 4 taarten.. Enorme keuze stress dus hier!
Gelukkig gaf de poll de doorslag: met een kleine meerderheid heeft de Nutella taart gewonnen!

Vorige verjaardag heb ik niet alleen van deze taart zitten smullen, ook de niet glutenvrije, lieve en doch kritische familie likte hun vingers er bij af! En het bordje ahum… (gelukkig hebben we de foto’s nog!).

Voor deze ene ene keer mag ik dan ook het originele recept met jullie delen! Lees snel mee:

De ingrediënten voor deze paleo Nutella taart zijn:

Bodem:
 • 250 g Medjool dadels
 • 200 g pecannoten
Vulling:
 • 250 g bruine hazelnoten
 • 240 ml kokosmelk
 • 120 ml ahornsiroop
 • 75 g cacao
 • ½ tl vanillepoeder
 • 80 g kokosolie, vloeibaar
 • 50 g ghee, vloeibaar (*ghee is geklaarde roomboter en lactosevrij)

 Bereiding

 1. Bekleed de bodem van een ronde springvorm (21 cm doorsnede) met bakpapier.
 2. Verwijder de pit van de Medjool dadels en maal de dadels vervolgens enkele seconden fijn in een foodprocessor.
 3. Voeg pecannoten toe en maal tot een korrelige massa.
 4. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
 5. Maal de hazelnoten tot meel in een foodprocessor of blender en voeg vervolgens kokosmelk, ahornsiroop, cacao en vanillepoeder toe. Maal in enkele minuten tot een gladde pasta.
 6. Voeg kokosolie en ghee toe en maal tot het vet volledig op is genomen in het mengsel.
 7. Schep de vulling op de taartbodem en strijk glad met de achterkant van een lepel. Laat de taart in ca. 3 uur volledig opstijven in de koelkast.

Ben je op zoek naar nog meer lekkere verjaardagstaarten? Wat denk je van deze super makkelijke chocolade fudge taart (ook Paleo Proof) of een snelle lactosevrije kwarktaart? Deze pompoentaart maakte ik overigens ook nog, echt een favoriet hier in huis! Heb jij een succesrecept voor een gluten en lactosevrije verjaardagstaart? Laat het mij weten!

Write A Comment