Vegan donuts met plantly kokosyoghurt glazuur
Vegan donuts met kokosyoghurt glazuur. Een tijdje terug ontving ik een paar bekertjes kokosyoghurt van plantly. Een van de eerste “rotzooivrije” kokosyoghurt die ik tot nu toe heb gezien. Helaas zijn er nog maar weinig supermarkten die deze yoghurtjes verkopen. Ik hoop dat daar binnenkort verandering in komt, want ik vind hun yoghertjes super!
Verder kreeg ik laatst een opmerking dat ik niks mag eten wat lekker is. Absoluut niet waar! Ik kan alles eten wat lekker is. Om dit te bewijzen; vegan donuts. En ze zijn heerlijk!
Wat heb je nodig?
Voor de donuts:
- 160 gram meel. Dit kan boekweitmeel of (Biologische!) havermoutmeel zijn. Heb je een glutenovergevoeligheid? Dan is het heel belangrijk dat je biologische havermout gebruikt. Havermout meel kun je maken door havermout te vermalen in een foodprocessor.
- 8 gram kaneel
- 4 gram nootmuskaat
- 8 gram tapioca
- 8 gram bakpoeder
- 160 ml rijst-kokosmelk of amandelmelk
- 80 gram dadels
- scheutje vanille
Voor het glazuur:
- 150 ml kokosyoghurt
- 5 gram kokosmeel
- 5 gram kokosbloesemsuiker
Hoe maak je het?
De donuts:
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een ruime kom.
- Vermaal de dadels samen met de melk in een foodprocessor tot een glad beslag.
- Voeg dit toe aan de rest van de ingrediënten en roer alles goed door elkaar. Is het beslag een beetje droog? Voeg dan een scheutje rijst-kokosmelk toe.
- Maak van het beslag kleine donuts op een bakplaat of in een donutpan.
- Bak de donuts voor 10 minuten op 180 graden hete lucht.
Het glazuur:
- Meng alle ingrediënten door elkaar.
- Laat de donuts afkoelen en “dip” ze in het glazuur.
Enjoy!