Zelf kwarktaart maken is eigenlijk makkelijker dan je denk! Met dit basisrecept kan jij straks naar harte lust variëren en je bezoek imponeren!

Hoe maak je deze geweldige kwarktaart gemakkelijk zelf?

Net zoals de meeste dingen in het leven, beginnen we met de fundering. Hiervoor gebruik je biscuits naar keuze. Vanwege mijn glutenvrije dieet kies ik vaak voor de Oaties van Verkade, gewoon te koop bij o.a. Albert Heijn.

De volgende stap is natuurlijk die heerlijk romige kwarklaag! Ook hier kan je gewoon weer kiezen voor jouw eigen favoriet! Of je nu lactose / koemelkvrij eet en kiest voor een plantaardige variant of gewone yoghurt neemt, dit recept kan gewoon niet mislukken!

Gebruik dit recept als basisrecept en varieer naar hartelust!

Wanneer je wat vers fruit door de yoghurt pureert kan je de taart nog een extra smaakje meegeven! Let er wel op dat je dan een extra blaadje gelatine toevoegt! Het moeilijkste van alles is nog het wachten tot ie goed stijf is en je hem kan aansnijden…

Voor een kwarktaart van 18-20 cm ø heb je nodig:

 • 750 ml (plantaardige) yoghurt naar keuze
 • 9 gelatine blaadjes / voor een vegan versie neem je 6 g agar agar
 • 10 biscuits
 • 6 el kokosolie of ghee (gesmolten)
 • Versiering van vers fruit naar keuze TIP: kijk eens voor eetbare bloemen voor een extra feestelijk effect!

Bereiding:

 1. Begin met het smelten van de kokosolie of ghee. Prak de biscuits in een bak fijn en roer het gesmolten vet er doorheen. Het moet er nu een beetje uitzien als “nat zand”.
 2. Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en verdeel de koekkruimels hier overheen. Druk stevig plat met een lepel en zet koud in de koelkast of vriezer.
 3. Week vervolgens de 9 gelatine blaadjes in een bak met koud water voor ongeveer 5 minuten. Gebruik je agar agar voor een vegan variant? Volg dan de aanwijzingen op de verpakking.
 4. Verwarm in een pannetje – op laag vuur – 6 eetlepels water. Knijp de gelatine blaadjes uit en los op in het warme water. Roer goed door met een garde zodat alles echt goed opgelost is.
 5. Haal het pannetje van het vuur en voeg de yoghurt toe. Roer het goed door elkaar en laat even verder afkoelen. Tip: zet dan het pannetje even in de gootsteen met koud water om sneller af te laten koelen.
 6. Giet vervolgens het yoghurt mengsel op de biscuitbodem en laat voor tenminste 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met vers fruit naar keuze en smullen maar!

Write A Comment