Glutenvrij hoofdgerecht kerst editie.. dit glutenvrije en lactosevrije recept is ook vegan en vrij van geraffineerde suikers.

Voedingswaarden (per portie)

  • energie 478 kcal
  • eiwit 14.8 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 13.9 g

Recept informatie

  • Type gerecht: hoofdgerecht
  • Aantal personen: ci. 4 personen

Een glutenvrij hoofdgerecht voor de kerstdagen. Glutenvrije en lactosevrije recepten op tafel zetten tijdens de feestdagen kan best lastig zijn. Zeker wanneer je wat op tafel wilt zetten wat iedereen bevalt. Deze gekarameliseerde pompoen met quinoa en tahin saus is in mijn familie altijd een winnaar. Zelf de oom die normaal gesproken niet zo van “de gezonde gerechten”  houd, kan hier erg van genieten. Daarnaast is dit super simpel om te maken. Neemt een hoop kerstrecepten stress weg 😉

Wat heb je nodig voor dit glutenvrije hoofdgerecht?

voor de pompoen met quinoa

  • 1 grote flespompoen
  • 300 gram quinoa
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel knoflook
  • 1/2 theelepel peper
  • Handje cranberry’s
  • Handje pompoenpitten

voor de tahin saus

  • 8 flinke eetlepels tahin
  • 2 eetlepels agave
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 6 eetlepels plantaardige melk

Bereidingswijze glutenvrije hoofdgerecht kerst editie: gekarameliseerde pompoen

  1. Snij de pompoen in de lengte door midden en verwijder de zaadjes.
  2. prik met een vork gaatjes in de pompoen en leg deze voor 60 minuten in de oven op 200 graden.
  3. Bereid ondertussen de quinoa volgens de bereidingswijze op het pak.
  4. Bereid ook de tahin saus.
  5. Meng de quinoa met de cranberry’s en pompoenpitten.
  6. Haal de pompoen na een uur uit de oven en serveer hem zoals de foto hierboven of serveer alles apart.

Enjoy!

Liefs,

Jolijn

1 Comment

  1. Pingback: Glutenvrije kerst recepten: BDE favorieten - Beter door eten

Reageer