Deze glutenvrije bircher muesli is lactosevrij, vegan, glutenvrij en vrij van gerafineerde suikers
Voedingswaarden (per portie)
- energie 456 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 82 g
- vet 12 g
Recept informatie
- Type gerecht: Ontbijt
- Aantal personen: 1 portie
Glutenvrije bircher muesli. Ik bak taarten voor een restaurant hier in Heidelberg en daar staat bircher muesli op de kaart. Ik kende het niet, misschien is het iets Duits? Maar man dit is lekker! En eigenlijk super makkelijk om te maken. Het orginele recept is met Bircher muesli (een soort combi van rozijnen, havervlokken en appelstukjes), suiker en yoghurt. Dat kan beter en gezonder vond ik. Dus heb ik het recept helemaal glutenvrij, lactosevrij en vrij van gerafineerde suikers gemaakt.
Daarnaast kun je natuurlijk eindeloos varieren met smaken. Voor dit recept heb ik gekozen voor bessen, want eind juni kunnen we wel wat zomerse receptjes gebruiken. Het receptje vind je hieronder.
Ingrediënten
-
- ca. 50 gram glutenvrije bircher muesli (neem zoveel als je zelf wilt)
- 50 gram bevroren bessen
- kokosbloesemsuiker/ agave / honing naar smaak
- ca. 200 ml Kokos-rijstmelk of gewoon kokosmelk
- Kokoschips
- 1 Banaan
- (extra rozijnen)
- (kokosyoghurt)
Bereidingswijze
- Meng de kokosrijstmelk met de,muesli en agave/honing. Laat dit 10 min. staan.
- Voeg de bessen toe. zet dit een nachtje in de koelkast.
- Haal de muesli uit de koelkast en maak de meusli af met banaan en eventueel rozijnen en kokosyoghurt.
Enjoy! Liefs, Jolijn
Ook zo’n havermout fan? Misschien zijn deze gezonde banaan-havermout poffertjes dan iets voor jou.
Of ben je opzoek naar wat leuke havermout inspiratie?
1 Comment
Pingback: Havermout recepten: de lekkerste recepten verzameld - Beter door eten