Deze glutenvrije brownies zijn ook vegan, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers

Voedingswaarden

  • energie 173 KCAL
  • eiwit 4.7 g
  • koolhydraten 26.4 g
  • vet 5.4 g

Recept informatie

  • Type gerecht: Dessert
  • Aantal personen: 8 porties

De afgelopen weken heb ik heel wat in de keuken gestaan om mijn recepten te verbeteren. Vooral van die standaard recepten die je voor bijna iedere gelegenheid kunt maken. Deze glutenvrije brownies zijn er een van. Het doel was om een gezond brownie recept te maken, die gewoon echt heel erg lekker is. Zodat iedereen vraagt, wanneer hij of zij je uitnodigt, “hé kun je weer eens die heerlijke glutenvrije brownies van jou meenemen?”. Ik geloof dat het me is gelukt. Een gezond brownie recept zonder gluten, lactose, suiker, olie en helemaal vegan. Hier komt ie dan!

Wat heb je nodig?

  • 170 gram dadels geweekt in warm water
  • 4 gram bakpoeder
  • 4 gram zuiveringszout
  • 50 gram pindakaas of een andere notenboter (ik gebruik 100% pindakaas van AH)
  • 20 gram cacao poeder
  • Snufje kaneel
  • Snufje zout
  • 20 gram chiazaad
  • 100 gram boekweitmeel
  • 120 ml water
  • 100 ml amandelmelk

Bereidingswijze glutenvrije brownies

  1. Pureer de geweekte dadels in een keukenmachine
  2. Meng alle natte ingrediënten door elkaar
  3. Voeg de dadels, bakpoeder en zuiveringszout toe aan de natte ingrediënten en zet dit even aan de kant.
  4. Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
  5. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
  6. Neem een bakvorm en bedek deze met bakpapier (ik gebruik een cakeblik)
  7. Giet het brownie mengsel in het cakeblik en bak de brownie voor 15-20 minuten op 180 graden hete lucht.

Vond je dit nou een leuk recept? Wat dacht je van vegan cinnamonrolls?

Enjoy!

Liefs,

Jolijn

Write A Comment