Glutenvrije cake: appelpruimencake

Voedingswaarden 

  • energie 85 kcal
  • eiwit 2.5 g
  • koolhydraten 14.8 g
  • vet 2 g

Recept informatie

  • Type gerecht: Tussendoortje
  • Aantal personen: 12 porties

Glutenvrije cake met appel en pruimen. Het begint langzaam herftst te worden. Dat betekent dat appels en pruimen in het seizoen zijn. Ik was iets te enthousiast met het inkopen van deze beide vruchten.. resultaat; veel te veel appels en veel te veel pruimen. Daarom besloot ik er een taart.. ofja.. cake van te maken. Het resultaat was beter dan dat ik in mijn hoofd had. Ik wist al dat warme appels lekker zijn, maar warme pruimen WAUW! Ik was positief verrast.

Deze cake is natuurlijk helemaal glutenvrij, lactosevrij, suikervrij en vegan. Geniet ervan!

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de “flexeggs” klaar en zet ze even aan de kant. Meng alle droge ingrediënten in een kom. Prak de banaan en voeg deze toe aan de droge ingrediënten. En voeg ook het water toe. Meng alles met een vork of lepel goed door elkaar. Voeg ook de “flexeggs” toe en ga nog even door met mengen.
  • Snij vervolgens de appel en de pruimen in plakjes. Verdeel het deeg in drie porties. Beleg met de eerste portie de bodem van een ingevet cakeblik. Verspreid appel en pruimen over het beslag en verspreid zachtjes de tweede portie hieroverheen. Herhaal dit nog een keer en maak de taart af met het laasts overgebleven fruit. Bak de cake voor ongeveer 60 minuten op 150 graden hete lucht. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem aansnijd!

Enjoy!

Liefs,

Jolijn

 

Reageer