Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

  • energie 269 kcal
  • eiwit 9.8 g
  • koolhydraten 25.6 g
  • vet 14 g

Recept informatie

  • Type gerecht: Dessert
  • Aantal personen: 8 porties

Volg jij een glutenvrij dieet en weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen? Of zijn er nog steeds gekke vage klachten. Laat mij jou helpen.

Glutenvrije chocoladetaart getopt met chocolademousse

Glutenvrije chocolade taart getopt met chocolademousse.. dat was mijn eerste challenge. Aan de hand van een poll, waarvan het resultaat erg close was, heb ik deze challenge gekozen. Volgens de regels had ik een maand om de challenge te voltooien. En ik denk dat het gelukt is. Het taste-test-panel bij mij thuis heeft deze taart lovende recensies gegeven. Dus is het tijd om het recept te posten. By the way.. Er zit stiekem ook groente in deze taart. Proef je niks van!

Ingrediënten voor deze glutenvrije chocolade taart

  • 100 gram dadels
  • 80 gram boekweitmeel
  • 80 gram kokosmeel
  • 8 gram bakpoeder
  • 30 gram cacao poeder
  • 7 gram kaneel
  • vleugje vanille
  • 1/2 courgette
  • 150 gram amandelmelk
  • 4 eieren

Ingrediënten voor de chocolademousse

  • ca. 3 avocado’s (klein)
  • 2 eetlepels cacao
  • kokosbloesemsuiker naar smaak

Bereidingswijze voor deze glutenvrije chocoladetaart

  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar
  • Neem een foodprocessor en vermaal de dadels met een beetje water totdat je een zachte stroopachtig mengsel krijgt. Klopt de vier eieren op en meng deze samen met de dadels door de droge ingrediënten.Snij de courgette in stukken en vermaal ook deze in de foodprocessor totdat hij helemaal fijn is en er geen stukjes courgette meer in zitten. Gebruik een klein beetje water als dat nodig is.
  • Voeg de courgette toe aan het deeg en meng alles goed door elkaar. Voeg een vleugje vanille essence toe en roer alles goed door elkaar. Neem een ingevet cakeblik en giet het beslag hierin. Bak de taart vervolgens voor 45 minuten in de over op 180 graden hete lucht.

Bereidingswijze voor de chocolademousse

  • Vermaal de avocado’s in een foodprocessor totdat ze helemaal zacht zijn. Voeg vervolgens de cacaopoeder en kokosbloesemsuiker toe. Roer/prak alles goed door elkaar.
  • Neem de taart uit de oven en laat hem even afkoelen. Als de taart is afgekoeld kun je hem bestrijken met de chocolademousse. Maak de taart eventueel af met vers fruit.

Enjoy!

Liefs,

Jolijn

Write A Comment