Recept informatie

  • Type gerecht: Hoofdgerecht
  • Aantal personen: 2 personen

gluten- en lactosevrije quinoa salade

Dit recept deel ik bewust met de zomer in aantocht: het is een makkelijk recept en kan perfect als onderdeel van een picknick. Doordat geen van de groenten in dit recept gekookt of gebakken worden, is de salade snel klaar. Dat is ideaal, want met de warme dagen die nog komen, sta je liever niet teveel boven een hete kookplaat.

In deze salade vind je geroosterde kikkererwten. Tijdens het roosteren in de oven kook je de quinoa en snijd je alle groenten. Mocht je nu geen oven in de buurt hebben, omdat je bijvoorbeeld aan het kamperen bent, kun je de kikkererwten ook alleen goed spoelen en ze daarna met de kruiden bestrooien. Minder bite, maar ook ontzettend lekker!

De walnootolie brengt dit recept naar een hoger niveau. Door het te mengen met de quinoa krijgt die een warme smaak. Dit combineert heel goed met de ras el hanout kruiden rond de kikkererwten, en zo mogelijk nog beter met het gerookte paprikapoeder. Echt, als je dat laatste nog niet in huis hebt, sprint dan naar een supermarkt. Wat mij betreft absoluut onmisbaar in de keuken.

De quinoa is ook te vervangen door couscous (niet glutenvrij) of rijst. Verder is het toevoegen van fetakaas ook heel erg lekker (niet lactosevrij). Ook is de salade goed te gebruiken als vulling van een paprika of pompoen. En varieer vooral met de groenten die je toevoegt! Op die manier ontdek je vanzelf je favoriete combinaties.

Ik wens je alvast een heel fijne zomer en veel picknick-plezier 😀

Ingrediënten voor deze gluten- en lactosevrije quinoa salade

  • 130 gram kikkererwten
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 100 – 150 gram quinoa
  • 150 gram mais
  • 1/2 komkommer
  • 1 paprika
  • 2 handjes snoeptomaatjes
  • 3 handjes rucola
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder (optioneel)
  • 1 handje noten (optioneel)
  • 3 eetlepel walnootolie

Bereidingswijze voor deze gluten- en lactosevrije quinoa salade

    • Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Dep ze droog met een schone theedoek en meng met de kruien. Rooster ze in 15-20 minuten knapperig.
    • Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Laat het blikje maïs uitlekken. Was en snijd de overige groenten
    • Laat de quinoa iets afkoelen en meng daarna de walnootolie erdoor. Meng nu de groenten met de quinoa en kikkererwten. Bestrooi eventueel met peper en zout.
    • Verdeel de rucola en quinoa over de borden. Bestrooi eventueel met gerookt paprikapoeder en verkruimel een handje noten over de salade.
    • Geniet!

 

Ik ben Jacoline, een psychologie studente die gek is op de natuur, fotograferen, koken, bakken en vooral eten! Vanwege mijn gezondheid eet ik vrijwel altijd gluten-, lactose- en suikervrij (hoewel ik ook zéker niet geloof in altijd 100% perfect). Vanwege het milieu eet ik zoveel mogelijk veganistisch. Momenteel ben ik bezig met een pijnlijk eerlijke zoektocht naar de juiste mindset om ziek maar toch gezond en gelukkig te zijn. Meer hierover kan je lezen op Instagram (@blond_en_gezond).

1 Comment

  1. Anja Soeters Reply

    Ik zou je graag willen volgen , ik wil meer weten over glutenvrije maaltijden

Write A Comment