Voedingswaarden
- energie 283 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 24.3 g
- vet 17.1 g
Recept informatie
- Type gerecht: Ontbijt
- Aantal personen:5 porties
Op mijn IG TV vind je een kookvideo voor dit recept
Ik denk dat glutenvrije granola naast bananenbrood wel een van de meest populaire recepten is op het internet. Terecht, je kunt er zoveel kanten mee op. Afgelopen week realiseerde ik me dat ik helemaal nog niet zoveel granola recepten op mijn website heb. Zonde! Hier gaan we verandering in brengen.
Voor deze glutenvrije granola variant heb ik gekozen voor een karamel-banaan variant. oké, karamel zonder geraffineerde suikers klink misschien apart.. Maar wist je dat dadels kwa smaak heel dicht in de buurt komen van karamel? Dadelsiroop was dus de perfecte vervanger.
meer leren over het verschil tussen geraffineerde suikers en natuurlijke suikers?
Verder zit dit receptje vol met lekkere verschillende noten, zaden en pitten voor de juiste voedingsstoffen. Plus een heel rijp banaantje om het recept lekker zoet te maken. Zo heb je niet zoveel dadelsiroop nodig en heb je vooral de zoete smaak van een “wholefood”.
Ingrediënten
- 100 gram (glutenvrije) havermout
- 15 gram kokosrasp
- 15 gram chiazaad
- 15 gram lijnzaad
- 50 gram gehakte noten
- Kleine eetlepel kokosolie
- 40 gram zonnebloempitten
- 25 gram dadelsiroop
- 40 gram kokosmelk
- 1 theelepel kaneel
- mespuntje zout
- 1/2 rijpe banaan
Bereidingswijze
- We gaan beginnen met de saus/marinade. Deze maak je door alle natte ingrediënten te mixen. Voeg vervolgens de kruiden toe. Prak de banaan en voeg ook deze toe. Mix alles goed door elkaar en zet de marinade nog even opzij.
- Neem een grote mengkom en mix alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg de marinade toe en mix alles goed door elkaar.
- Verspreid de granola over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zorg dat alles een beetje bij elkaar lig en druk het aan. Zo krijg je grotere granola brokken als je daarvan houdt. Bak de granola voor ongeveer 15 minuten op 180 graden celsius. Roer de granola na 7 minuten even om zodat hij mooi egaal bruin wordt.
Enjoy! Liefs, Jolijn