Voedingswaarden
- energie 156 kcal
- eiwit 4.6 g
- koolhydraten 17.9 g
- vet 7.3 g
Recept informatie
- Type gerecht: Tussendoortje
- Aantal personen: 8 porties
Deze glutenvrije havermout-notenreep is de perfecte snack voor iedereen die de hele dag overal heen vliegt. Nee, niet rent.. vliegt.
eet jij een glutenvrij dieet? Wat dacht je van dit lekkere glutenvrije brood.
Overal wordt geroepen dat we het tegenwoordig overal te druk voor hebben. En zeg nou zelf, het is ook echt zo. Er wordt veel van ons gevraagd en we vragen uiteraard ook veel van onszelf. Of dit nou helemaal goed is.. Daar ga ik het nu niet over hebben. Maar hoe we ons gezonde voedingspatroon doorzetten in ons drukke leven, dat vind ik wel een goed onderwerp voor dit receptje. Het draait namelijk allemaal om voorbereiding. En voorbereiding is een kunst. Een kunst die iedereen kan leren maar je zult even geduld moeten hebben voordat je het helemaal beheerst.
Met de tijd zal je begrijpen welke etenswaren “werken” on-the-go en welke niet. Alles wat nat is of een sterke geur werkt bijvoorbeeld absoluut niet. Denk aan pastasaus, broccoli of tonijn. Soep kan wel, mits je een termoskan gebruikt. Zo zijn er veel trucjes die het allemaal wat makkelijker maken.
Maar bakken is denk ik wel de beste manier om jouw eigen tussendoortjes af te stemmen op jou leefstijl en dieetbehoefte. Het maken van on-the-go snacks doe ik al jaren. Ieder recept net weer een beetje anders en de een beter dan de ander. Zo heb ik langzaam mijn weg gevonden. Die weg leidde naar deze heerlijke glutenvrije havermout-notenrepen. Je hebt ze zo klaar gemaakt, ze plakken niet en zijn super voedzaam. Perfect als je honger hebt onderweg.
Ingrediënten
- 20 gram Chiazaad met 6 eetlepels water
- 40 gram gehakte noten
- 100 gram havermout
- +/- 10 gram geraspte kokos
- 20 gram cacao
- Snufje kaneel
- 50 gram dadels, geprakt
- 30 gram tahin
- 20 gram ahornsiroop/honing/agavesiroop/dadelsiroop
Bereidingswijze
- Eigenlijk is dit recept super simpel. Een korte bereidingsvideo vind je op mijn YouTube kanaal.
- Meng eerst alle natte ingrediënten door elkaar. Voeg vervolgens alle droge ingrediënten toe. Mix alles goed door elkaar en gebruik je handen als dat nodig is.
- Kneed alles tot een bal en leg deze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Maak van de bal een vierkant. Zorg dat het vierkant ongeveer 6 cm dik is. Bak de repen in de over op 180 graden voor ongeveer 15 minuten. Heb je ze liever rauw? leg ze dan voor een uurtje in de vriezer.
- Haal de repen vervolgens uit de vriezer/oven en snij ze in de gewenste grote. Klaar om mee te nemen!
Opzoek naar meer gezonde tussendoortjes?
Enjoy! Liefs, Jolijn