Glutenvrije kerst recepten! In dit artikel vind je de Beterdooreten favorieten op het gebied van glutenvrije en lactosevrije kerst recepten. Alle glutenvrije kerstrecepten zijn ook vegan en vrij van geraffineerde suikers. Ik hoop dat ik jullie op deze manier wat kerststress weg kan nemen en je ondertussen indruk kan maken op de familie met jouw glutenvrije kookkunsten.

Heb je glutensensitiviteit en ga je deze kerst uit eten of ben je niet de baas over wat er op tafel gaat verschijnen? Ook jij kunt zonder zorgen van deze kerstdagen genieten. Ik vertel je hoe.

Gezonde glühweintaart

gluhwein

Glühwein hoort bij de kerstdagen. En past ook goed in het rijtje glutenvrije kerst recepten. Hier vind je een recept voor gezonde (alcoholvrije) gluhwein zonder toegevoegde suikers en daarnaast vertel ik je hoe je een van mijn favoriete glutenvrije kerst recepten maakt. Namelijk een heerlijke glutenvrije en vegan glühweintaart met chocolade laag. Het recept vind je hier.

Glutenvrij voorgerecht kersteditie: salade met kaki en cranberry

glutenvrije voorgerecht kerst

Een van mijn favoriete wintersalades. Een perfect glutenvrij voorgerecht, lekker zoet, zuur en zout. Daarnaast ook gewoon heel simpel om te maken. Het recept vind je hier.

Glutenvrij hoofdgerecht gekarameliseerde pompoen met quinoa en tahin

glutenvrij hoofdgerecht kerst

Dit kerst recept is perfect voor iedereen die een af en toe wat moeilijke familie heeft als het gaat om gezonde gerechten. Ik heb dit recept inmiddels meerdere keren voor andere gemaakt en het is altijd een favoriet geweest. Het recept voor deze gekarameliseerde pompoen vind je hier.

Glutenvrije kerstkoekjes met chocolade en vanille

glutenvrije kerstkoekjes

Dit glutenvrije kerst recepten is gebaseerd op het traditionele Duitse schwarz-weiß geback. Ik heb dit receptje even in een glutenvrij en vegan jasje gestoken. Het recept vind je hier.

Lactosevrije, vegan en glutenvrije tiramisu

lactosevrije tiramisu

Vegan tiramisu, een perfect kerstdessert! Het is misschien even een werkje om te maken maar dan heb je ook wat. Ik leg je stap voor stap uit hoe het moet. Deze uitleg vind je hier.

Kiekeboe kerstcake

Dit glutenvrije kerst recept is super makkelijk en ziet er vooral ook erg leuk uit. Je maakt er zeker een indruk mee zonder al te veel moeite te doen. Het volledige recept vind je hier.

Makkelijk kersttoetje voor een relaxte avond

Het kan best even stress vol zijn om vernieuwende en lekkere glutenvrije kerst recepten op tafel te zetten. Dit recept zal zeker in de smaak vallen bij de hele familie en is erg makkelijk om te maken. Het volledige recept vind je hier.

Ik hoop dat ik je met dit overzicht opweg heb kunnen helpen met jouw kerstplanning. Geniet van de kerstdagen!

Liefs,

Jolijn

Write A Comment