Dit glutenvrije koekjes recept is natuurlijk glutenvrij, lactosevrij, vegan en vrij van gerafineerde suikers.

Voedingswaarden p.p

 • energie 106 kcal
 • eiwit 2 g
 • koolhydraten 12.6 g
 • vet 5.1 g

Recept informatie

 • Type gerecht: Tussendoortje
 • Aantal personen: ca. 10 koekjes

Wil jij graag glutenvrije koekjes bakken? Met dit glutenvrije koekjes recept wordt dat super makkelijk.

Ik vind koekjes bakken altijd een beetje een jeugd sentiment. Ik denk dat we het allemaal vroeger welleens deden. Lekker in het weekend de keuken in duiken samen met je moeder om koekjes te bakken. Vervolgens het halve deeg op te peuzelen. En natuurlijk zijn alle koekjes al op voordat ze uberhaupt zijn afgekoelt. Want warm zijn ze natuurlijk het lekkerst.

Ik vind niet dat we met intoleranties of een bepaalde dieet keuze deze kleine geluksmomentjes in het leven moeten afzweren. Met een paar aanpassingen is het namelijk super makkelijk om zelf glutenvrije koekjes te bakken. Omdat ik zoals je misschien merkt gek ben op glutenvrije koekjes bakken, ben ik de keuken in gedoken voor een nieuw recept. Het idee voor dit glutenvrije koekjes recept kwam in me op toen ik door de supermarkt liep en daar een aanbieding zag met dubble chococlate thins. Dat moet niet zo moelijk zijn om na te maken dacht ik. Dus ging ik aan de slag. En eigenlijk (wat zelden gebeurt) was het recept in één keer gelukt. Ik voegde wat pepermunt toe om de smaak extra dimentie te geven. Maar dat is natuurlijk optioneel. Het recept vind je hieronder.

Ingrediënten voor dit glutenvrije koekjes recept:

Bereidingswijze voor dit glutenvrije koekjes recept

 1. Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Behalve de chocolade. Deze komt pas aan de orde als de koekjes gebakken zijn.
 2. Smelt de kokosolie au bain marie.
 3. Voeg alle natte ingredienten toe aan de droge ingrediënten.
 4. Kneed alles goed door elkaar en rol het deeg uit met een deegroller. Gebruik wat extra boekweitmeel als het deeg plakkerig is.
 5. Neem vervolgens een glas om rondjes uit het deeg te “drukken”
 6. Plaats de rondjes op een met bakpapier belegde ovenplaat en bak de koekjes voor ongeveer 15 minuten.
 7. Laat ze afkoelen en smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
 8. Doop de afgekoelde koekjes in de chocolade en leg ze op een bord.
 9. Plaats het bord met de koekjes nog een uurtje in de koelkast en je bent klaar!

Enjoy!

Liefs,

Jolijn

P.S. Heb jij last van glutenintolerantie/sensitiviteit? Vind je het vervelend/moeilijk om in sommige situaties glutenvrij te eten? Misschien kan kan ik je een beetje opweg helpen. Klik hier om meer te ervaren.

 

Write A Comment