Lactosevrij, glutenvrij, graanvrij vrij van geraffineerde suikers en vegan

Glutenvrije lasagna bites, gerolde courgette of hartige snacks: ik kon niet kiezen voor deze gastblog. En toen ontstond er een recept wat het allemaal een beetje is! Op zichzelf is deze ovenschotel vol courgetterolletjes geen volledige maaltijd. Zelf zou ik het serveren als aperitief bij een etentje of als snack bij een picknick of barbecue. Natuurlijk kun je er ook (glutenvrije) pasta bij koken. Of maak een dubbele hoeveelheid rolletjes die je in de ovenschaal legt met een laag (glutenvrije) lasagnevellen ertussen. Meer dan genoeg mogelijkheden!

De saus waar de courgetterolletjes in staan, blijft vrij dun. Als je liever een wat dikkere saus eet, kun je ook een aantal eetlepels stevige tomatenpuree toevoegen. Persoonlijk vind ik die dunne saus juist wel lekker, want daarin dip ik graag (glutenvrij) brood met olijfolie en kruiden. En als je nog heel andere ideeën hebt, probeer die dan vooral! Dat is waar koken en bakken om draait, toch?

Als je de ingrediëntenlijst leest en denkt: “Wat zijn pomodorini?!” ben je vast niet de enige. Het zijn kerstomaatjes in blik, die een veel rijkere smaak hebben dan gewone tomatenblokjes. Ik leerde ze kennen toen ik een recept maakte uit een kookboek (dat is een zeldzaamheid, maar inspireert me altijd wel). Omdat ik ze zo lekker vind, besloot ik ze te gebruiken in dit recept.

Mocht je ooit één van mijn recepten maken, vind ik het super leuk om te horen wat je ervan vond! (Onder het recept vind je mijn website en Instagram kanaal.) Ik hoop in elk geval dat mijn recepten je inspireren en dat je ervan geniet 🙂

Ingrediënten voor deze glutevrije lasagna bites (1 kleine ovenschaal):

  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 100 gram snoeptomaatjes
  • 1 blik pomodorini tomaatjes
  • 2 -3 eetlepels oregano
  • 1 eetlepel (gerookt) paprikapoeder
  • 1 snuf peper en zout
  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 handjes verse basilicum

Bereidingswijze voor deze glutenvrije lasagna bites

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het teentje knoflook fijn. Pureer of prak de avocado, knoflook en een snufje peper en zout tot een gladde crème. Was de courgette en snijd linten met een kaasschaaf of mandoline.
  2. Besmeer circa 10 cm van ieder courgettelint met een dun laagje avocado en leg hierop een snoeptomaatje. Rol het lint op en plak het einde vast met een dotje avocado. Doe dit met alle linten.
  3. Meng het blik pomodorini tomaatjes met de oregano, paprikapoeder en een snuf peper en zout. Giet in de ovenschaal en zet hierin de courgetterolletjes. Bak in ongeveer 45 minuten gaar.
  4. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie totdat ze goudbruin kleuren. Versnipper de basilicum. Strooi dit over de courgetterolletjes zodra ze gaar zijn.
  5. Geniet!

Ik ben Jacoline, het gezicht achter deze gastblogs en achter de blog www.moedzaam.nl. Ik studeer psychologie en houd van natuur, fotograferen, koken, bakken, schrijven en een flinke portie eerlijkheid. Op mijn blog en Instagram (@moedzaam) kun je meer lezen over moedig leven. Denk daarbij aan artikelen over duurzaamheid, interessante wetenschap, de mindset rondom eten en natuurlijk recepten. Ook deel ik mijn hersenspinsels, die vaak in het teken staan van zelfontwikkeling nu ik door mijn gezondheid leer te vertragen. Als je dit leuk vindt of geïnspireerd raakt, zie ik je graag terug!

 

 

Reageer