Glutenvrije muffin met pindakaas en banaan
Glutenvrije muffins met pindakaas en banaan; ken je dat? Die lekkere trek om 16:00 in de middag. Het duurt nog wel even voordat het avondeten op tafel staat en je hebt eigenlijk nog even een energieboost nodig om die laatste dingen voor de dag te doen. Die laatste emails, dat laatste college of nog even sporten.. Dan is dit misschien een lekker receptje voor jou. Deze glutenvrije muffin is gemaakt van banaan, pindakaas en kikkererwten. Ja echt, kikkererwten. Een super goede bron van plantaardige eiwitten. Daarnaast bevatten deze mufifns ook havermoout voor complexe koolhydraten, banaan voor snelle koolhydraten die je hersenen gelijk kan gebruiken en pindakaas voor gezonde vetten. Elke muffin heeft maar 138 KCAL, 18 gr. Koolhydraten, 4 gr. Vet en 6.5 gr. Eiwitten. En deze glutenvrije muffins is ook nog lactosevrij, suikervrij en helemaal vegan.
Ingrediënten voor deze glutenvrije muffin
-
- 40 gram (glutenvrij) havermoutmeel (vermaal havermout tot meel in een keukenmachine of sterke blender)
- 8 gram bakpoeder
- snufje zout
- 1 rijpe banaan
- 30 gram pindakaas
- 110 gram kikkererwten
- kaneel
Bereidingswijze van deze glutenvrije muffin
- Neem de kikkererwten en banaan en doe deze samen met de pindakaas in een keukenmachine.Vermaal alles tot een glad beslag.
- Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar met een lepel.
- Neem een ingevette muffinsvorm of papieren muffinvormpjes. Doe het beslag in de vormpjes. Het beslag maakt ongeveer 4-6 muffins. Bak de muffins voor 20 minuten op 180 graden hete lucht. Laat ze vervolgens 20 minuten afkoelen en ze zijn klaar om te eten!
Enjoy! Liefs, Jolijn
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 138 kcal
- eiwit 6.5 g
- koolhydraten 18.1 g
- vet 3.7 g
Recept informatie
- Type gerecht: Tussendoortje
- Aantal personen: 6 personen
2 Comments
Pingback: De 5 beste glutenvrije blogs van mei ’19 | Ik ben glutenvrij
Pingback: Glutenvrije recepten te maken 2020 - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij