Deze glutenvrije muffins zijn vegetarisch, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers

Voedingswaarden

  • energie 158 kcal
  • eiwit 5.4 g
  • koolhydraten 9.4 g
  • vet 10.3 g

Recept informatie

  • Type gerecht: Tussendoortje
  • Aantal personen: 12 porties

Een keer geen Jolijn hier, maar Lot; van het instagram account ‘Natuurlijk Lot’. Ik kreeg de eer om een lekker receptje te delen op BDE, dus hier ben ik dan met deze geweldige citroen & blauwe bes muffins! Glutenvrij, lactosevrij én zonder geraffineerde suikers, oftewel alles wat je gewend bent van BDE. Het perfecte verantwoorde tussendoortje of een heerlijk grab & go ontbijtje!

Maar even terug naar waar het om draait: de glutenvrije muffins. Luchtig maar absoluut niet droog, precies zoet genoeg én met citroen & blauwe bes, één van de lekkerste smaak combinaties als je het mij vraagt. Deze glutenvrije muffins hebben het echt allemaal! Nu zou ik hier nog uren over kunnen doorpraten, maar het lijkt mij een veel beter plan dat je lekker zelf de keuken in duikt om vandaag nog te genieten van zo’n heerlijke muffin (of 2, want ik spreek uit ervaring dat ze moeilijk zijn te weerstaan haha!). 

Ingrediënten  van deze glutenvrije muffins


– 150 g amandelmeel
– 100 g havermeel**
– 1 tl baking soda
– 2 eieren
– 100 ml plantaardige yoghurt
– 50 ml agave siroop (honing of ahorn siroop kan ook)
– 2 el citroensap
– 1 el citroenrasp
– 2 el gesmolten kokosolie
– 125 g diepvries blauwe bessen

** Coeliakie? Neem dan glutenvrij havermeel. Lees hier meer over het verschil tussen coeliakie en glutensensitiviteit.

Hoe maak je deze glutenvrije muffins?


1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een muffinbakblik met muffinvormpjes.
2. Mix de eieren, yoghurt, agave siroop, citroensap & -rasp tot een glad geheel.
3. Mix vervolgens de amandelmeel, havermeel, baking soda & blauwe bessen door elkaar.
4. Spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten en mix tot slot nog 2 el gesmolten kokosolie door het beslag.
5. Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes en bak het circa 25 minuten in de oven.

Reageer