Deze glutenvrije pannenkoeken zijn ook lactosevrij, vrij van geraffineerde suikers en vegan.

Voedingswaarden

  • energie 342 kcal
  • eiwit 8.3 g
  • koolhydraten 70.8 g
  • vet 0.5 g

Recept informatie

  • Type gerecht: ontbijt
  • Aantal personen: 1 persoon

Het zoveelste glutenvrije pannenkoeken recept… Op Beterdooreten vind je al heel wat recepten voor glutenvrije pannenkoeken. Ook het internet staat er vol mee. Toch is dit recept net even wat anders. Deze pannenkoeken zijn namelijk in de ovengebakken. Yes, dat klopt.. in de oven gebakken. Het kan namelijk best lastig zijn om de “perfecte glutenvrije pannenkoek te bakken”. Het is belangrijk om de juiste olie te gebruiken, de pan moet op de juiste temperatuur zijn en als het ook nog een vegan pannenkoek is, moet het beslag de juiste dikte hebben. Anders wordt het niks.

Dus voor iedereen die er af en toe moeite mee heeft om perfecte pannenkoeken op tafel te zetten, heb ik een oplossing gevonden; overgebakken pannenkoeken! Super simpel. Je hoeft alleen maar even het beslag te mixen, het beslag in rondjes op een bakpapier draperen en de ovenplaat in de oven schuiven. Voila! Oké, hier komt het pannenkoeken recept.

Ingrediënten voor deze glutenvrije pannenkoeken

Ik heb voor dit recept gekozen voor banaan-sinaasappel pannenkoeken. De banaan zorgt voor een natuurlijke zoete smaak en de sinaasappel zorgt voor lekkere frisse pannenkoeken. Heb je geen sinaasappel in huis of heb je liever gewoon klassieke bananenpannenkoeken? Dan kun je het sinaasappelsap vervangen door een vergelijkbare hoeveelheid water of plantaardige melk.

  • 1 banaan
  • Sap van 1 sinaasappel
  • Snufje kaneel
  • Snufje zout
  • 3 gr. Bakpoeder
  • 50 gram boekweitmeel
  • (scheutje agave)
  • Toppings naar keuze

Bereidingswijze

  1. Neem een foodprocessor of een staafmixer en pureer alle natte ingrediënten.
  2. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar.
  3. Neem een ovenplaat en bekleed deze met bakpapier.
  4. Drapeer het beslag in rondjes op het bakpapier
  5. Bak de pannenkoeken voor 10-15 minuten op 160 graden Celsius in de oven.

Opzoek naar meer pannenkoekinspiratie?

Geniet ervan!

Liefs,

Jolijn

1 Comment

  1. Dit is een andere foto van de pannenkoekjes dan op insta ?
    Dacht al op insta…..dat kan nooit boekweit zijn.

    groet

Reageer