Glutenvrij, lactosevrij, vrij van gerafineerde suikers en vegan

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

  • energie 400 kcal
  • eiwit 19,8 g
  • koolhydraten 48.9 g
  • vet 13.8 g

Recept informatie

  • Type gerecht: Hoofdgerecht
  • Aantal personen: 2 personen

Wil je graag een kookvideo zien voor deze pasta? Kijk dan eens op de IGTV van @beterdooreten

Hoe maak je glutenvrije pasta is wel een van de meest gestelde vragen die ik krijg. Eigenlijk is het heel simpel. Kies een glutenvrije pasta die bij jou past en maak de saus zelf. Zo weet je precies wat je eet, zitten er geen verrassingen in de pakjes en zakjes plus is het natuurlijk een stuk gezonder. Welke glutenvrije pasta je wilt gebruiken is natuurlijk aan jou. Er zijn tegenwoordig super veel verschillende opties; kikkererwten pasta, linzen pasta, boekweit pasta en ga zo maar door. Zelf vind ik kikkererwten pasta het lekkerst, maar hier mogen de meningen over verschillen.

Ook bij dit recept heb ik gekozen voor een kikkererwten pasta. Daarnaast kon ik gaan voor een klassieke rode saus maar ik wilde eens wat anders uitproberen. Een romige kaassaus is het geworden. Helemaal vegan, glutenvrij, suikervrij en natuurlijk lactosevrij.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 20 gram edelgistvlokken
  • 30-40 gram tahin
  • sap van een halve citroen
  • 100 ml water
  • 400 gram Champignons
  • 100 gram verse boerenkool of spinazie
  • peper, zout, peterselie en cayenne peper naar smaak
  • 200 gram kikkererwten pasta

Bereidingswijze

  • Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit deze in een beetje water of olijfolie in een pan.
  • Ondertussen snijd je de groente klein en maak je de saus. Meng de citroensap, tahin, edelgistvlokken en water in een kom. Roer dit goed door elkaar en zet de kom even opzij. Als de ui en knoflook gaar zijn kun je de rest van de groente bakken. Zodra de groentes gaar zijn kun je de saus door de groente roeren. Laat alles even warm worden en je bent klaar. Optioneel kun je het gerecht afmaken met wat walnoten en cherry tomaatjes.

Pasta fan? Wat dacht je van gezonde, vegan en glutenvije pasta pesto?

Enjoy!

Liefs,

Jolijn

 

Write A Comment