Deze heerlijke glutenvrije pepernotentaart is  vegan, glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers.

Opzoek naar een glutenvrije webshop?

Voedingswaarden

  • energie 188 kcal
  • eiwit 4.3 g
  • koolhydraten 35.5 g
  • vet 2.9 g

Recept informatie

  • Type gerecht: gezonde tussendoortjes
  • Aantal personen: ci. 8 porties

Glutenvrije pepernotentaart, het laatste glutenvrije sinterklaasrecept van dit jaar. Het is vandaag 3 december, met nog 2 dagen op de teller, komt dit receptje een beetje op de valreep online. Maar deze glutenvrije pepernotentaart is absoluut de moeite waard om 5 december op tafel te zetten.

Glutenvrij de feestdagen doorkomen? Lees hier alles over gluten, de glutenvervangers of wil je meer leren of coeliakie?

Wat heb je nodig voor deze glutenvrije pepernotentaart

  • 2 chia eieren ( 1 chia ei maak je door 1 eetlepel chiazaad te mengen met 3 eetlepels water en deze 10 minuten opzij te zetten)
  • 230 gram plantaardige melk
  • 8 gram bakpoeder
  • scheutje appelazijn
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 200 gram boekweitmeel
  • 20 gram cacao
  • koekkruiden naar smaak
  • snufje zout
  • 2 handen glutenvrije pepernoten

Hoe bereid je deze glutenvrije pepernotentaart

  1. Bereid het chia ei en zet deze aan de kant
  2. Meng alle natte ingrediënten met kokosbloesemsuiker en bakpoeder en laat dit met elkaar reageren. Je zult zien dat er belletjes ontstaan.
  3. Meng in een aparte kom alle droge ingrediënten en voeg deze toe aan de natte ingrediënten.
  4. Mix alles goed door elkaar en mix vervolgens ook de pepernoten er doorheen.
  5. Giet het beslag in een ingevette cakevorm. Ik gebruikte er een van 15 cm, maar 24 kan ook.
  6. Bak de cake voor 45 minuten op 180 graden celcius.

Enjoy! En geniet nog lekker van de sinterklaasdagen.

Liefs,

Jolijn

2 Comments

  1. Hanneke Vd Berge-Meijer Reply

    Een heerlijke glutenvrij pepernotentaart is goed gelukt

    • Jolijn Reply

      Hoi Hanneke,

      Dat is super fijn! Bedankt voor je reactie.

      Liefs,
      Jolijn

Write A Comment