Deze glutenvrije snack is vegetarisch, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers
Voedingswaarden
- energie 88 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 4.5 g
- vet 5 g
Recept informatie
- Type gerecht: Tussendoortje
- Aantal personen: 3 porties
Wat heb je nodig voor deze glutenvrije snack?
Voor de koekjes:
- 25 gram boekweitmeel
- 10 gram plantaardige eiwitpoeder (bijvoorbeeld rijstproteine)
- (optineel: 20 gr kokosbloesemsuiker)
- 1 ei
- 10 g kokosolie
Voor de chocolade topping:
- 25 gram vegan chocolade zonder geraffineerde suikers
- 75 ml amandelmelk
- kokosrasp/gedroogd fruit
Hoe maak je deze lollypop tarts?
De koek
- verwarm de oven voor op 180 graden.
- smelt de kokosolie en meng deze met de overige ingrediënten.
- Maak drie balletjes van he mengsel en druk deze uit op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de koekjes goudbruin in 15 minuten en laat ze afkoelen.
- Verwarm de melk in een pannetje en voeg de chocolade toe en laat het langzaam smelten.
- Drip de chocolade over de koeken.
- Steek een ijsstokje in de koeken en klaar!
Enjoy!
Dit blogje is geschreven door: Sharon kastelijns