Glutenvrij voorgerecht kerst editie, ook lactosevrij, vegan en vrij van geraffineerde suikers

Recept informatie

  • Type gerecht: Diner, glutenvrije en lactosevrije voorgerecht
  • Aantal personen: ci. 2 porties

December staat in het teken van lekker eten. Sinterklaas is inmiddels alweer voorbij. Dit betekent dat het langzaam tijd wordt voor glutenvrije kerstrecepten. We gaan rustig beginnen met een glutenvrij en lactosevrij voorgerecht. Natuurlijk komen er nog veel meer glutenvrije kerst recepten aan. Misschien ken je deze glutenvrije glühwein taart nog?

Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar ik ben gek op kaki. Kaki is een echt seizoensproduct en niet het hele jaar verkrijgbaar. Misschien dat het daarom juist zo lekker is. Kaki hoort bij de winter. Hetzelfde geld voor cranberries. Cranberries horen bij de winter. Deze twee winterse vruchten heb ik gecombineerd in een lichte glutenvrij voorgerecht. Perfect om het kerstdiner mee te beginnen.

ingrediënten voor dit glutenvrije voorgerecht kerst editie

Voor de salade:

  • ci. 100 gram salade mix naar keuze
  • 1 komkommer
  • 1 grote kaki of 2 kleine
  • Hand gedroogde cranberries
  • 4 eetlepels walnoten

Voor de dressing:

  • 1 kleine eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • scheut agave
  • peper en zout

Bereiding van dit glutenvrije en lactosevrije voorgerecht

  1. Snij de komkommer en kaki in kleine blokjes
  2. Bereid de dressing door alle ingrediënten te mengen en op smaak te brengen met peper en zout.
  3. Neem een salade bowl en meng de salade met de cranberries, walnoten, komkommer en kaki.
  4. Mix vervolgens de dressing goed door de salade.
  5. En je bent klaar om de salade te serveren.

Enjoy! En fijne feestdagen.

Liefs,

Jolijn

2 Comments

  1. Pingback: Glutenvrije kerstkoekjes: choco en vanille - Beter door eten

  2. Pingback: Glutenvrije kerst recepten: BDE favorieten - Beter door eten

Reageer