Deze glutenvrije wraps met spinazie zijn glutenvrij, lactosevrij, vrij van gerafineerde suikers en vegan.

Recept informatie
  • Type gerecht: Hoofdgerecht
  • Aantal personen: 6 porties

Misschien heb je een beeld van mij dat ik altijd alles zelf maak en iedere dag zeer divers eet. Niet dus, want met het warme weer van afgelopen week bakte ik echt zelf geen wraps. Ik eet heel vaak heel simpel en soms eet ik drie keer in de week hetzelfde. Niet omdat het moet, maar omdat ik het dan zo lekker vind. Momenteel bevind ik me in de rode-bietjes-salade-fase. Die komt een andere keer, beloofd! Nu terug naar de glutenvrije wraps.

Dit idee ontstond spontaan toen ik dacht aan de spinaziepesto die ik al een hele tijd geleden als gastblog publiceerde. In dat recept wordt er namelijk spinazie geblend en dat vond ik er leuk uitzien. Daarom wilde ik dit weer eens een doen voor een nieuw recept. Sowieso val ik voor mooie kleuren in eten. Door de rode en roze tinten van de bietjes, sla en radijsjes komt het groen van de spinazie nog meer naar voren.

Het maken van deze glutenvrije wraps is heel makkelijk: ingrediënten blenden, olie in de pan, beslag in de pan, keren, klaar. Van zulke dingen houd ik wel! Nu de temperaturen weer dalen, is dit ook prima te doen. In eerste instantie twijfelde ik of het keren van de wraps wel zou lukken. Ik ben niet zo’n goede pannenkoekenbakker dus ik had verwacht dat mijn wrap-avontuur een flop zou worden. Gelukkig viel dit mee en ging dit juist super soepel! Ik denk dat dit kwam doordat ik een deksel op de pan legde. Tip voor wanneer je ook geen ster bent in het keren van pannenkoeken en wraps.

Als vulling gebruikte ik: sla, stukjes komkommer, in stukjes gesneden rode biet, schijfjes radijs, amandelen, ras el hanout kruiden en een dip van soyayoghurt met verse gesneden munt, peper, zout en een kneepje limoensap. Varieer hier vooral mee! Stem de gedroogde kruiden die je gebruikt in de wraps af op de vulling.

Ingrediënten voor deze glutenvrije wraps (6 kleine wraps):

  • 55 gram spinazie
  • 125 gram kikkererwtenmeel
  • 225 gram water
  • 1 snuf peper en zout
  • 2 eetlepels gedroogde kruiden
  • 2 eetlepels olie
  1. Blend de spinazie met het kikkererwtenmeel, water en zout tot een beslag. Roer de gedroogde kruiden erdoor.
  2. Verhit ongeveer 1 theelepel olie een pan met een goede antiaanbaklaag. Zet het vuur laag en giet een dun laagje beslag in de pan. Leg eventueel een deksel op de pan (hierdoor gaart de binnenkant beter). Draai de wrap om zodra de bovenkant droog is en de wrap makkelijk loskomt. Bak de wrap af en beleg deze met een vulling naar keuze.
  3. Geniet!

Ik ben Jacoline, het gezicht achter deze gastblogs en achter de blog www.moedzaam.nl. Ik studeer psychologie en houd van natuur, fotograferen, koken, bakken, schrijven en een flinke portie eerlijkheid. Op mijn blog en Instagram (@moedzaam) kun je meer lezen over moedig leven. Denk daarbij aan artikelen over duurzaamheid, interessante wetenschap, de mindset rondom eten en natuurlijk recepten. Ook deel ik mijn hersenspinsels, die vaak in het teken staan van zelfontwikkeling nu ik door mijn gezondheid leer te vertragen. Als je dit leuk vindt of geïnspireerd raakt, zie ik je graag terug!

 

 

Reageer