Dit courgette brood is vegan, lactosevrij, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers.

Voedingswaarden p.p

  • energie 118 kcal
  • eiwit 3.8 g
  • koolhydraten 18.8 g
  • vet 2.4g

Recept informatie

  • Type gerecht: Tussendoortje, ontbijt, lunch
  • Aantal personen: ci. 10 porties

 

Na alle zoete cake en taart die ik meestal maar, vond ik het tijd voor een hartig receptje. Dit keer is het een courgette brood geworden.

Ik ben een groot fan van groentes “verstoppen” in mijn baksels. Op deze manier eet je namelijk makkelijk veel groente op een dagen dat vind ik persoonlijk heel belangrijk! Ook een dit recept zit een lekkerportie groente verstopt wat nog bijdraagd aan de smaak ook! Ik hoop dat jullie het een lekker receptje vinden want ik ben fan.

Wat heb je nodig voor dit courgette brood?

  • 240 gram boekwietmeel/speltmeel/havermeel
  • 30 gram chiazaad gemeng met ongveer de dubbele hoeveelheid aan water
  • 1 geraspte courgette
  • 30 gram kokosolie (of 1 ei)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 250 ml amandelmelk
  • sunfje zout
  • scheutje appelazijn

Hoe maak je het?

  1. Rasp de courgette en leg de cougette rasp in een schone theedoek. Knijp vervolgens met deze theedoek het vocht uit de courgette.
  2. Meng het Chiazaad met het water en zet dit even opzij.
  3. Meng alle droge ingredienten door elkaar in een kom en voeg de courgette hieraan toe.
  4. Voeg het amandelmelk, appelazijn en het chia mengsel toe en roer alles goed doorelkaar.
  5. Smelt vervolgens de kokosolie en voeg deze toe aan het mengsel.
  6. kneed vervolgens met je handen alles goed doorelkaar.
  7. Leg het deeg in een cakeblik of een andere vorm die je wilt gebruiken en doe het brood voor ongeveer 30-45 minuten in de oven op 180 graden.
  8. Zodra het brood klaar is laat hem even afkoelen voordat je hem aansnijd.

Enjoy!

Op zoek naar meer food inspiratie? Neem dan eens een kijkje op onze instagram.

Liefs, Jolijn

Write A Comment