Als er een vraag is die de laatste dagen vaak op Facebook voorbij komt, dan is het wel de vraag om lekkere sinterklaas recepten! Zeker wanneer je (voor het eerst) gluten en/of lactosevrij Sinterklaas moet vieren is het best even zoeken. Vandaag deel ik mijn lekkerste recepten en tips overzichtelijk op rij! Heb je geen glutenvrij dieet of een Paleo leefwijze? Klik dan zeker niet weg want je kan gewoon kruidnoten naar keuze in deze recepten gebruiken!

Last minute kruidnotencake

Op de foto hierboven zie je een “standaard” cake die ik opleukte met kruidnoten door het beslag voor een extra lekkere bite. Gebruik een cakemix en kruidnoten naar keuze en versier met strooigoed. Met een glutenvrij dieet kun je bijvoorbeeld de glutenvrije cakemix van koopmans gebruiken en dit makkelijke en goedkope recept voor kruidnoten! De meeste strooigoed met schuimpjes en ander suikerwerk zijn gluten en lactose vrij (ik kocht ze bij AH).

Sinterklaas recept: speculaasballen - Beter door Eten
Sinterklaas recept: speculaasballen – Beter door Eten

Gezond snacken met deze kruidige Paleo speculaasballen

Deze kruidige speculaasballen zijn echt een aanrader voor jouw feestavond wanneer je wel zin hebt in iets lekkers maar niet in bergen suikers, verkeerde vetten of andere ellende. Het recept is op basis van cashewnoten met speculaaskruiden en een klein beetje extra pure chocolade. Je vind de uitleg hier

Kruidnoten cheesecake - Beter door Eten
Kruidnoten cheesecake – Beter door Eten

De ultieme sinterklaastaart: Kruidnoten cheesecake!

Is het geen plaatje deze kruidnoten cheesecake? In het recept geef ik tips voor glutenvrije en/of lactose vrije opties en  vooral hoe je hem extra lekker maakt! Lees hier snel meer!

Hoe maak je eigenlijk  de lekkerste gluten en lactosevrije kruidnoten?

Wil je met een speciaal dieet kant-en-klare kruidnoten in de winkel kopen, dan moet je flink in de buidel tasten. Zelf ben ik na lang zoeken op dit recept uitgekomen wat mij echt aan kruidnoten van vroeger deed denken en stukken voordeliger is dan die uit de winkel! Je leest het hier

Glutenvrije en lactosevrije kruidnootjes - Beter door Eten
Glutenvrije en lactosevrije kruidnootjes – Beter door Eten

Nog meer last minute tips!

Wanneer je met een heel gezelschap sinterklaas gaat vieren, geeft het vaak de meeste rust om alles glutenvrij te maken wanneer je intolerant bent. Nu zijn wij hier in huis dol op Hollandse stamppotten dus dat is eigenlijk een traditie waar we niet meer van af wijken. Het hoofdgerecht is dus snel bedacht!

Bij de borrel eten wij graag rauwkost met hummus dip, deze ricetoast van Van der Meulen met allerlei lekkers, blokjes oude kaas, olijven, Italiaans vleeswaar etc etc.

Het Sinterklaas diner beginnen we met deze vrolijke oranje pompoen / wortelsoep, je maakt hem extra feestelijk door er met room een witte mijter, een cadeautje of een 5 in te tekenen!
Wil je tot slot ook nog een lekker toetje? Denk eens aan een lekkere kruidnoten tiramisu (met lactosevrije of vegan opties)!

kruidnoten tiramisu - Beter door Eten
kruidnoten tiramisu – Beter door Eten

Maak er een heerlijk avondje van met de mensen die je lief hebt! En daarna gaan we weer snel op de gezonde toer hè 😉

Reageer