De Italiaanse keuken is er eentje waar ik altijd erg blij van word! Heerlijke salades, mooie hammen en andere Italiaanse vleeswaren, een voedzame glutenvrije pasta en dan natuurlijk nog de dolci’s mmmm. Wat ik nog miste in mijn receptenrepertoire waren heerlijk, luchtige broodjes die perfect passen bij een Italiaanse Anti Pasti. Hoogste tijd dus om de keuken in te duiken en na wat stoeien, vandaag dit makkelijke en betaalbaar recept te delen!
Ingrediënten voor 10 – 12 stuks:
- 250 g Tapiocameel (je vindt deze voor iets meer dan € 1,- per 400 g bij de toko!)
- 100 g Parmezaanse kaas (let op: deze is lactosevrij, maar niet melkeiwit vrij)*
- 3 eieren
- 100 ml kokosmelk
- 50 ml (2 el) kokosolie
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 el (wijnsteen)bakpoeder
- peper en zout naar smaak
- Extra nodig: muffinvorm en olie om in te vetten
Bereiding:
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden hete lucht.
- Neem een mengkom en doe hier 2 el kokosolie in en smelt de olie even kort in de oven of magnetron
- Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe en meng tot een egaal geheel.
- Schep het mengsel in de muffinvormen voor circa 2/3! Ze gaan namelijk flink rijzen.
- Bak de broodjes in de oven voor ca 20-25 min.
Je kan ze broodjes ook prima invriezen en op een late tijdstip ontdooien en even oppiepen in de oven.
Wist je trouwens dat je met tapiocameel ook heelijke Paleo** scones maakt?
*Eet je volgens het Paleo principe? Of ook melkeiwitvrij? Gistvlokken geven een vergelijkbare smaak!
** Paleo is een leefwijze gebaseerd op hoe onze oerouders aten en is helemaal vrij van geraffineerde suikers, gluten, lactose en mais! Voor mij een hele fijne inspiratie bron