Soms weet je even niet wat je nu weer in je lunchtrommel moet stoppen! Je kunt kiezen voor (glutenvrij) brood met hummus en kiemen of een lekkere zelfgemaakte groentespread voor je dagelijkse portie vitamines. Misschien hou je meer van een lekkere voedzame salade (hier is deze witlofsalade favoriet!) of als het mogelijk is eten op te warmen kan je natuurlijk voor een lekkere soep of de kliekjes van gisteravond gaan!
Zelf moet ik er op letten dat ik echt meer gezonde vetten eet dus dook ik de keuken in voor een gezond en voedzaam recept!

Waar zitten goede vetten in?

Goede vetten vind je een hoop verschillende producen. Denk aan vette vis, avocado, extra vierge olijfolie of bijvoorbeeld pompoenpitten en zonnebloemzaden. Erg lekker en gezond om deze eens aan je salade toe te voegen! Nu ben ik geen grote fan van zalm maar probeer ik het wel eens per week te eten. Zalm is een goede bron van omega 3 vetten en een hoop vitamines en eiwitten.

Nu geloof ik dat zalm hoort te zwemmen in het wild en niet net zoals bijvoorbeeld plofkippen vetgemest moeten worden in een kleine omgeving. Heb je de keuze, kies dan altijd voor wilde zalm en bij vlees voor biologisch scharrelvlees zodat je weet dat het een goed leven heeft gehad en de juiste voedingswaarde heeft. Toegegeven, dit is duurder dan vis of vlees uit de supermarkt maar wel een stuk beter voor het milieu en jouw lijf!

Wij eten overigens een aantal dagen per week vegetarisch, de dagen dat wij geen vlees of vis eten compenseren zo qua uitgave dan weer voor de wat duurdere maaltijden.

Tijd voor het recept! Alhoewel het is zo simpel dat je het bijna geen recept mag noemen..

Ingrediënten voor 3 omeletwraps met spinazie en gerookte zalm

 • 3 eieren
 • 200 g diepvriesspinazie
 • 100 g gerookte wilde zalm
 • peper en zout
 • kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze omeletwraps:

 1. Ontdooi als eerste de spinazie en laat heel goed uitleggen
 2. Klop de eitjes los met een vork in een grote kom.
 3. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met wat peper en zout
 4. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en 3 dunne omeletten.
 5. Laat de omeletten heel goed afkoelen en verdeel de wilde zalm erover. Rol op en snijd door de midden.
 6. Je kan de omeletten een paar dagen goed houden in de koelkast. Ook erg lekker als tussendoortje!

Write A Comment