Apple pie granola, deze granola is vegan, glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers.

Een heerlijk verwarmende granola voor de koude herfstdagen!

Voedingswaarden (per portie)

  • energie  208 kcal
  • eiwit 6,2 g
  • koolhydraten 33,2 g
  • vet 5,8 g

Recept informatie

  • Type gerecht: ontbijt
  • Aantal personen: 4 porties

 

Deze granola is op basis van havermout. Havermout is een goede bron van complexe koolhydraten. Deze koolhydraten laten onze bloedsuikerspiegel niet zo snel stijgen en zorgen voor een lang verzadigd gevoel. Daarnaast zit havermout vol vitamine, mineralen en vezels. Super goed om de dag mee te beginnen dus! Havermout is ook erg veelzijdig. Je kunt er veel kanten mee op. Dit is bijvoorbeeld een granola recept maar je kunt nog veel meer doen met havermout. Hier vind je mijn favoriete havermout recepten.

Wat heb je nodig voor 4 porties

  • 120 gram havervlokken (glutenvrij)
  • 20 gram gehakte amandelen
  • 25 gram rozijnen
  • Speculaaskruiden en kaneel naar smaak
  • 20 gram agave (of honing)
  • 1 eetlepel tahin
  • 1-2 appels

Bereidingswijze apple pie granola

  1. Verwarm de oven op  160 graden hete lucht.
  2. Snij de appels in kleine blokjes.
  3. Mix alle droge ingrediënten (behalve de rozijnen)
  4. Mix ineen aparte kom alle natte ingrediënten.
  5. Voeg de natte bij de droge ingrediënten. Voeg ook de appels toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Verspreid de granola over een bakplaat en bak de apple pie granola voor 10-15 minuten. Hou het goed in de gaten.
  7. Haal de apple pie granola uit de oven en voeg de rozijnen toe.

Enjoy!

Liefs,

Jolijn

Write A Comment