Dit bananenpannenkoeken recept is glutenvrij, lactosevrij en vrij van gerafineerde suikers
Voedingswaarden p.p
- energie 318 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 31 g
- vet 14 g
Recept informatie
- Type gerecht: Ontbijt
- Aantal personen: ca. 6 kleine bananenpannenkoeken
De oplettende lezer weet: ik ben dol op pannenkoeken! Er staan inmiddels diverse recepten online: dit basisrecept voor boekweitpannenkoeken die je hartig of zoet eet, pannenkoeken met extra groente erin zoals deze pompoenpannenkoeken of deze Paleo amandelpannenkoeken met wortel. Wat denk je van deze echte blueberry pancakes? Hemels!
Vandaag deel ik het makkelijkste recept ooit, namelijk voor bananenpannenkoeken met slechts 2 ingrediënten…
Zondagochtend: tijd voor bananenpannenkoeken!
Eigenlijk is elke dag wat mij betreft geschikt voor pannenkoeken maar deze bananenpannenkoeken eten wij meestal op zondagochtend. Echt het perfecte moment: op de achtergrond staat Jack Johnson aan, hij zingt over baking banana pancakes.. Dat hij er dol op is, snap ik! Je hebt namelijk slechts twee ingrediënten nodig en voor je het weet zit je te smullen van dit super gezonde ontbijtje (er van uitgaande dat je er geen suiker of stroop op smeert..).
Ingrediënten voor 6 kleine bananenpannenkoeken:
- 1 banaan
- 2 eieren
- Kokosolie om in te bakken
- Optioneel: wat verse vanille
- Garnering: vers fruit, kokosyoghurt, nootjes etc.
Bereidingswijze bananenpannenkoeken:
- Pel de banaan en pureer samen met de eieren in een kom tot een glad geheel. Voeg desgewenst nog wat extra verse vanille toe.
- Verhit op laag tot middelhoog vuur wat kokosolie in de pan. Let op dat je het vuur niet te hoog zet, ze kunnen namelijk vrij snel verbranden!
- Bak nu in steeds kleine pannenkoeken net zolang tot het beslag op is. Heb je haast, dan maak je twee grote.
Voor een echte pannenkoekentaart zoals op de foto beleg je elke pannenkoek met wat anders: met een verse fruitspread, wat kokosyoghurt, vers fruit, wat nootjes etc etc. Je kan het zo lekker maken als je maar wilt.
Vergeet niet een mooie foto te maken van dit heerlijke ontbijt en al je vrienden op social media lekker te maken. En dan: smullen maar!
4 Comments
Geweldig recept, dit komt zeker op de lijst van favoriete ontbijtjes!
Wat leuk te horen! Laat het je smaken ^_^
Pingback: Fijn en snel ontbijt: haver muffins met blauwe bessen
Pingback: Glutenvrije pannenkoeken; ovengebakken - Beter door eten