Zondagochtend en zin in een heerlijk ontbijt? Probeer eens deze luchtige blauwe bessen pannenkoeken met verse vanille! Onze tip: maak gelijk een portie om in te vriezen, zo heb je door de weeks ook een heerlijk ontbijt! Want laten we eerlijk zijn: pannenkoeken als ontbijt is gewoon een hele lekkere start van je dag toch?

Pannenkoeken op basis van boekweitmeel!

Deze lekkere pannenkoekjes zijn een feestje voor je buik! Het geheim? Boekweitmeel! Een zeer betaalbaar glutenvrij meel dat gewoon in de supermarkt te koop is. Qua voedingswaarde bevat boekweit verschillende B-vitaminen (B1, B2, B6) en de mineralen fosfor, ijzer, koper, mangaan, magnesium en zink. Had ik al verteld dat het ook alle 8 essentiële aminozuren bevat?

Leuk feitje: boekweit is geen graan is maar het zaad van een kruidachtig plantje!

Ingrediënten voor ruim 8-10 kleine blauwe bessen pannenkoeken

 • 200 g boekweitmeel
 • 3 eieren
 • 300 ml melk naar keuze
 • flinke hand diepvries bosbessen
 • 1 tl verse vanille (of merg van half stokje)
 • Olie of ghee om in te bakken

Bereidingswijze pannenkoeken:

 1. Maak het beslag door de eieren, melk en boekweitmeel met elkaar los te mixen. Tip: karnemelk geeft een extra luchtig effect!
 2. Voeg de bosbessen en vanille toe en roer met een lepel goed door. Schep voorzichtig zodat je de besjes niet stuk maakt.
 3. Verhit wat olie of ghee in de pan (middelhoog vuur) en maak met een sauslepel kleine hoopjes.
 4. Wanneer de bovenkant wat op begint te drogen draai je de pannenkoeken om en bak je ook deze kant gaar.
 5. Eet de pannenkoeken lekker met wat vers fruit.

Tip: wanneer de pannenkoekjes goed zijn afgekoeld kan je ze prima invriezen voor later gebruik! Zo heb je ook een een drukke doordeweekse ochtend een gezond en voedzaam ontbijt in huis.

Ben je benieuwd naar nog meer lekkere ontbijtrecepten? Neem dan zeker even een kijkje bij onze ontbijtrecepten voor meer inspiratie!

Write A Comment