Mmmm, een romige chia pap om je dag mee te beginnen. Of om mee af te sluiten als heerlijk toetje of tussendoortje. Tsja, deze pap is zo lekker, dat je hem wel de hele dag wilt eten!
Maar dat was voorheen wel eens anders…

Chia pap is echt super goor

Toegegeven, eerst was ik geen fan van de plantaardige chia pap totdat ik de weeïge amandelmelk eens verving voor kokosmelk. En een beetje verse vanille toevoegde mmm dit wordt wel wat..
Uiteraard kan je melk naar keuze gebruiken en de pap decoreren met heerlijk fruit naar keuze. Ga je net als wij voor de kokosmelk, kijk dan voor een variant die alleen kokosmelk en water bevat (zoals bijvoorbeeld van Aroy-D). Een veel merken bevatten een hoop onnodige toevoegingen.

De chiazaadjes zijn een hele fijne bron van de gezonde Omega 3 ALA vetzuren, vezels en calcium en past hiermee perfect in je gezonde en gevarieerde dieet!

Wist je dat chiazaadjes ook een perfect ei vervanger zijn? Meng simpelweg 1 eetlepel chiazaad met 3 eetlepels water en laat even staan tot het goed gemengd is. Op deze pagina met foodhacks lees je nog meer tips voor het vervangen van ei! Ideaal als je minder eieren wilt eten of een vegan leefwijze volgt!

Ingrediënten per chia pap:

  • 150 ml kokosmelk
  • 2 el chiazaad
  • 1 tl verse vanille
  • Vers fruit naar keuze
  • Tandenstokers (grapje, maar ze willen nog wel eens tussen je tanden gaan zitten die zaadjes grrr..)

Bereiding:

  1. Dit ontbijt (of toetje!) maak je een dag van tevoren klaar, zo kan de pap goed indikken.
  2. Meng in een glas de kokosmelk, chiazaad en tl verse vanille poeder (die zwarte gedroogde of verse merg) en roer goed door.
  3. Laat opstijven in de koelkast en de volgende ochtend aanvullen met fruit naar keuze.

Ik ben erg benieuwd hoe jullie de chia pap eten, hebben jullie nog smakelijke tips / varianten op deze pap? Let me know!

Write A Comment