Eigenlijk voelt dit poffertjes recept een beetje als valsspelen… Het is namelijk gewoon mijn “normale” banaan / havermout pannenkoeken recept maar toch net even anders! Mocht je dus geen poffertjes pan of vorm hebben, maak je geen zorgen en bak ze gewoon lekker wat groter.

Hoe maak je poffertjes?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je poffertjes kunt maken. Zelf denk ik met weemoed terug aan de poffertjes op de kermis van vroeger. Heerlijk met roomboter en heel veel poedersuiker. Geen idee eigenlijk of er ook een glutenvrije poffertjeskraam bestaat? (tips zijn welkom!).

Zelf heb ik geen poffertjespan en gebruik ik deze makkelijke siliconen bakring. Neemt lekker weinig ruimte in beslag en kan gewoon in de vaatwasser, ideaal! Heb je wel een speciale poffertjespan of ijzer dun kun je uiteraard ook gewoon dit recept gebruiken. Daarnaast kun je de poffertjes natuurlijk ook in kleine pannenkoekjes veranderen en ze gewoon in de pan bakken.

Op zoek naar nog meer voedzame ontbijtjes? Deze pompoenpannenkoekjes zijn mijn favoriet du moment…

INGREDIËNTEN VOOR 3 porties gezonde poffertjes:

 • 100 g havermout*
 • 2 bananen
 • 3 eieren
 • (Kokos)olie om in te bakken
 • Optioneel: wat verse vanille
 • Garnering: vers fruit, kokosyoghurt, nootjes etc.
  *Let bij coeliakie op het glutenvrije keurmerk ivm sporen van gluten! Lees hier alles over glutensensitiviteit en coeliakie.

BEREIDINGSWIJZE poffertjes:

 1. Pel de bananen en pureer samen met de havermout en eieren in een kom tot een glad geheel. Voeg desgewenst nog wat extra verse vanille toe.
 2. Verhit op laag tot middelhoog vuur wat kokosolie in de pan. Let op dat je het vuur niet te hoog zet, ze kunnen namelijk vrij snel verbranden!
 3. Plaatst de siliconen poffertjes vorm in de pan en schenk in alle rondjes steeds een klein laagje beslag. Wanneer de bovenkant wat luchtbelletjes krijgt en droger wordt, kun je het voorzichtig omdraaien.
 4. Herhaal bovenste stap tot al het beslag op is.
 5. Garneer de poffertjes tot slot met vers fruit, nootjes etc. en geniet van je heerlijke ontbijt!

Write A Comment