Voedingswaarden P.P
- energie 149 kcal
- eiwit 4.5 g
- koolhydraten 20.7 g
- vet 5.6 g
Recept informatie
- Type gerecht: ontbijt/lunch
- Aantal personen: 8 porties
Glutenvrij brood op basis van aardappel
Kwalitatief goed glutenvrij brood is lastig te krijgen. De glutenvrije broden die je in de winkel ziet liggen zijn vaak niet erg smakelijk of gezond. Er zijn een aantal glutenvrije brood soorten die wel gezond zijn, deze zijn helaas weer erg prijzig. De oplossing? Bak zelf glutenvrij brood! Dit kan op veel verschillende manieren en er zijn natuurlijk ook veel recepten online te vinden. Ik wilde het graag even wat anders doen. Ik vind brood altijd best een gedoe om te maken. Vaak heb ik daar geen tijd voor of geen zin in. Dus ging ik opzoek naar een recept dat snel, makkelijk en vooral erg lekker is.
De uitkomst van dit expiriment is dit heerlijke glutenvrije brood op basis van aardappelen. Het klinkt misschien wat raar maar het is het proberen waard. Het recept vind je hieronder.
Ingrediënten voor dit glutenvrije brood
- 400 gram aardappelen
- 80 gram boekweitmeel
- 30 gram tapioca
- 40 gram lijnzaad
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
- (italiaanse kruiden naar smaak)
- 50 gram zonnenbloempitten/ pompoenpitten of beide
Bereidingswijze voor dit glutenvrije brood
- Schil de aardappel, snijd ze in stukjes en kook ze totdat ze helemaal gaar zijn. Giet de aardappels af en prak ze fijn met een vork of stamppotstamper.
- Voeg vervolgens alle droge ingrediënten toe aan de aardappels en mix alles goed doorelkaar. Is het mengsel te droog? voeg dan een klein scheutje water toe. Rol balletjes van het deeg (of elke andere gewenste vorm) en bak de broodjes voor ongeveer 20 minuten op 175 graden hete lucht.
Enjoy!
Liefs,
Jolijn