Soms heb je zin in een extravagant ontbijt. Eentje die hartverwarmend is en stiekem ook nog gezond genoemd mag worden.. Dit havermout ontbijt wordt jouw nieuwe favoriet – trust me –
Havermout Ontbijt met een beetje extra..
Wist je dat havermout een goede vezelbron is en een langdurige verzadiging geeft? Een perfect begin van je dag dus! In dit recept heb ik er nog wat extra “vitamine wortel” doorheen geraspt en… chocolade! Ik ben namelijk echt helemaal verslaafd aan de “Jolly Ginger & Apricot” van Ridiculously good. Rauwe cacao met een vulling van, je raadt het: gember en abrikoos. En dit geeft net even dat extra beetje pit aan je ontbijt.
Gember is een oeroude superfood die ook je weerstand nog eens een boost geeft en ontstekingsremmend werkt. Rauwe cacao is een goede anti oxidant die de strijd voor jou aangaat met de vrije radicalen in je lichaam. Voel je niets van! De smaak daarentegen, die blijft wel even hangen zo lekker!
Ingrediënten per havermout ontbijt:
- 1 Ridiculously Good bonbon in de smaak “Jolly Ginger & Apricot”
- 50 g havermout*
- 1 banaan
- 1 wortel, geraspt
- ca 150 ml. plantaardige melk of water
- Kaneel en gemberpoeder naar smaak (ik gebruikte 1 tl kaneel en een halve tl gemberpoeder)
* Heb je coeliakie? Let dan op het glutenvrije label op de verpakking
Bereiding
- Schil en rasp de wortel
- Zet een pannetje op laag vuur en voeg de havermout en vocht toe
- Schil de banaan en snijd in plakjes
- Voeg de kruiden toe en roer goed door. Voeg ook de banaan en wortelrasp toe
- Laat even kort pruttelen op laag vuur en voeg indien nodig nog iets meer vocht toe.
- Snijd vast de bonbon in kleine stukjes en houdt apart.
- Schep nu de havermout pap in een kom en verdeel de chocolade erover. Eet gelijk op.
Geniet van je dag! En vergeet zeker niet deze te lekkere luchtige pannenkoeken met bosbessen te bekijken voor nog zo’n heerlijk ontbijt later deze week!