Er zijn verschillend momenten waarop deze glutenvrije Paleo scones de perfect aanvulling zijn op jouw (ontbijt)tafel! Hier maken we vaak een voorraadje voor in de vriezer en bij een zondags ontbijt zijn deze zoete broodjes echt om je vingers bij af te likken! Maak je een eigen (glutenvrije) high tea? Dan mogen ze zeker niet ontbreken!

ook leuk tijdens de feestdagen!

Binnenkort is het weer Pasen en traditiegetrouw hebben wij dan een gezellige familiebrunch. Nu ben ik zelf de enige in de familie die glutenvrij moet eten (vanwege mijn coeliakie) en toch komen er inmiddels al de eerste voorzichtige verzoeknummers “of ik ook dit keer weer die lekkere zoete broodjes meeneem?”. Voor mij het mooiste compliment wat je kunt krijgen: dat ook mensen zonder speciaal dieet het gewoon echt lekker vinden!

Alvast een tip vooraf: het recept is op basis van tapioca meel. Dit vind je in de Toko en kost nog geen euro! Zeker leuk om daar eens verder te neuzen, er is vaak veel glutenvrij lekkers te vinden..

De ingrediënten voor ca 12 scones:

  • 150 g tapioca meel
  • 200 g amandelmeel
  • 3/4 tl wijnsteenbakpoeder
  • 2 eieren
  • 100 ml kokosmelk
  • 60 ml gesmolten kokosolie
  • 150 g rozijnen
  • 2 el acacia honing
  • 2 tl verse vanille
  • snufje zout

Bereidingswijze scones:

  1. Maak van alle bovenstaande ingrediënten een plakkerige brei (ja echt!) en maak vervolgens 12 hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Het kan helpen je handen wat nat te maken.
  2. Bak ongeveer 30 minuten op 175 graden en eet lekker warm op. Je kan ze eventueel ook met wat kokosyoghurt / ongezoete (lactose vrije) slagroom en jam eten maar het is al aardig zoet van zichzelf.

Tip: Je kan de broodjes het beste snel eten, bewaar je ze wat langer dan kunnen ze wat hard worden. Als je ze dan even 30 seconde in de magnetron of in de oven “op piept” zijn we weer helemaal goed! Je kunt ze ook prima invriezen en daarna verwarmt worden.

Ga je een high tea maken? Kijk dan ook eens bij deze Paleo chocolade fudge taart!

Write A Comment