Paleo, misschien heb je er al eens van gehoord; het Oer eten van onze voorvaders, vaderen, voormoeders, uhm, geen idee hoe je het omschrijft.. Het fijne is wel dat dit dieet of levenswijze vrij is van gluten, zuivel, suikers en e-nummers etc. Het is dan ook niet voor niets dat ik hier veel inspiratie uithaal wat past binnen mijn allergie vriendelijke dieet!
Een van de dingen die ik op een gegeven moment wel begon te missen, was een lekkere en gezonde pizza. Van recept word ik weer zo blij als een klein kind! Of je nu coeliakie hebt, glutenintolerant bent, gezonder wil eten: geef hem eens een kans!
De ingrediënten zijn voor 1 paleo pizza:
- 100 g amandelmeel
- 40 g kokosmeel
- 80-100 ml water
- 4 eieren
- 1 el Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 3 el olie
- Snufje peper en zout
- Beleg: varieer naar eigen keuze met groentes, vleeswaren etc.
- Garnering na het bakken: rucola sla en extra vierge olijfolie
Bereidingswijze Paleo pizza:
- Verwarm als eerste de over voor op 180 graden hete lucht.
- Maak van alle bovenstaande ingrediënten een deeg, druk het plat op een bakplaat met bakpapier en bak zonder beleg voor 20 minuten.
- Beleg nu de pizza met topping naar keuze. Begin altijd eerst met een laag tomaten puree . Wij maakte hem met dunne plakjes courgette, Italiaans vleeswaar en oude kaas (alhoewel dit niet Paleo-Proof is…).Afhankelijk van waarmee je de pizza belegt, kan het midden soms wat kleffer worden als je veel “nat” beleg hebt.
- Serveer de pizza met een lekkere grote hand rucola sla en besprenkel het met nog wat extra vierge olijfolie.
Buon Appetito!
1 Comment
Hoe lang bak je de pizza dan nog mét het beleg erop? Ik ga dit recept heel binnenkort zeker eens uitproberen.