Deze peanutbutter banana toast is glutenvrij (mits glutenvrij brood gebruikt wordt), lactosevrij, vrij van geraffineerde suikers en vegan.

VOEDINGSWAARDEN

  • energie 384 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 47,5 g
  • vet 17,1 g

RECEPT INFORMATIE

  • Type gerecht: Ontbijt
  • Aantal personen: 1 persoon

Laat ik gelijk met de deur in huis vallen,.. Want ik denk dat dit nu de brandende vraag bij vele is.. Jolijn, brood op een glutenvrij dieet? Yes! Er bestaan heel wat verschillende broodjes. Maar laten we allemaal even eerlijk zijn. Deze broden zijn 1. rotzooi, ze zitten vol toevoegingen waar ons lichaam niet blij van wordt. 2. Ze zijn over het algemeen niet zo lekker. Het enige glutenvrije brood wat ik aan kan raden is het zuurdesem brood van YAM dat geïnspireerd is door Ralf Moorman. 

Oké dus waarom staat er op deze foto een peanutbutter banana toast op een broodje dat er niet zo glutenvrij uitziet? Het is ook geen glutenvrij brood. Het is een 100% bio speltbrood met zuurdesem. De enige ingrediënten in dit brood zijn 100% biologisch volkoren speltbrood, bakkerszout en zuurdesem. Een kwalitatief super goed brood dus (en heel lekker), maar helaas niet glutenvrij, Omdat ik het af en toe lekker vind om een broodje te eten, neem ik in dit soort situaties een glutenzym. Glutenzym bevat de enzymen die ik met glutensensitiviteit mis. Op deze manier kan mijn lichaam de gluten gewoon verteren, zonder problemen. Dat gezegd. Laten we overgaan naar het recept!

Wat heb je nodig voor deze peanutbutter banana toast 2.0?

  • 100% pindakaas (ik gebruik altijd die van de Albert Heijn)
  • 1 banaan
  • 1 schijf (glutenvrij) brood naar keuze
  • 10 gram walnoten gehakt
  • optioneel: munt, cranberries en nog wat ahornsiroop

Hoe maak je deze peanutbutter banana toast?

  1. Snij de banaan in ongeveer 4 stukken. Doe dit door de banaan te halveren en vervolgens in de lengte door te snijden.
  2. Vet een pan in met wat kokosolie en bak de banaan tot deze een beetje goudbruin en lekker zacht is.
  3. (optioneel: rooster het brood)
  4. Smeer een lekkere dikke laag pindakaas op het brood
  5. Leg de gebakken banaan boven op de pindakaas en maak het broodje af met wat gehakte walnoten.
  6. (optioneel: voeg nog wat munt, cranberries en ahornsiroop toe)

Enjoy!

Liefs,

Jolijn

 

Reageer