Pompoenen, het is er weer volop tijd voor! Deze vrolijke oranje vitaminebol is rijk aan vitaminen A, C, E, B6, B11 (foliumzuur) en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor. Super gezond dus! En door een zeer hoog gehalte aan vitamine A en aan antioxidanten (vitaminen C en E) zorgt dit soepje voor een gezonde boost aan je immuunsysteem. Hoogste tijd voor een lekker recept dus!
recepten met pompoen
Op deze site heb je misschien al wat meer pompoenrecepten voorbij zien komen zoals deze brownie of de te lekkere gluten en lactosevrije pompoentaart. Vandaag mijn basisrecept voor pompoensoep waarmee je lekker kan variëren. Hier gaat er de ene keer een scheutje kokosmelk bij, maak ik er een maaltijdsoep van met met gebakken spekjes en paddenstoelen of ik voeg wat sinaasappel toe voor een frisse smaak. Mmm, ik ben dol op de zomer, maar dit is ook zeker weer genieten!
Ingrediënten voor circa 3 liter pompoensoep:
- 1 pompoen
- 10 wortels
- 2 tenen knoflook
- circa 2 cm verse gember
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 el kokosolie
Bereiding pompoensoep
- Maak alle groente schoon en snijd in stukken – wanneer je de pompoen goed wast hoef je hem niet te schillen. Als je er wel voor kiest hem te schillen is dit de manier: halveer de pompoen en snijd ook deze helft weer door de helft. Nu heb je 4 stukken. Verwijder de zaden aan de binnenkant en schil de kwarten met behulp van een dunschiller. Snijd vervolgens in blokjes – .
- Verwarm op middelhoog vuur wat kokosolie in een grote pan en fruit de knoflook aan. Voeg vervolgens de wortel + gember toe.
- Voeg ca 2 liter water en alle overige ingrediënten toe.
- Zet je favoriete muziek op en doe een dansje. Na het eerste nummer even de soep controleren en snel verder dansen. Herhaal dit na elk nummer, soms heb je namelijk wat meer water nodig / moet je even roeren.
- Na circa 20 min is alles goed gaar en kan je het pureren met staafmixer
- Breng de soep tot slot nog op smaak met wat peper / zout naar keuze en garneer met wat pompoenpitten en verse oregano. Eet smakelijk!
4 Comments
Welke bouillonblokjes gebruik je? Ik vind het moeilijk een “gezonde” variant te kiezen. Ik vind pompoensoep overheerlijk maar deed er nog nooit gember bij. Moet ik dus gauw eens proberen :-)!
Ha Katrien,
ja gezonde bouillonblokjes vinden is zo makkelijk nog niet. Vaak heb ik zelf getrokken bottenbouillon in mijn vriezer, gebruik ik een pot van de Kleinste Soepfabriek (o.a. bij AH te koop) of de bouillonpoeder van Fody. Die is alleen online te koop (https://thefodyshop.co.uk/collections/frontpage/products/vegetable-soup-base) waarbij je wel flink wat verzendkosten betaald helaas. Ik zal het laten weten als ik nog meer gezonde alternatieven vind! Groet, Monique
Pingback: glutenvrije sinterklaas recepten | beterdooreten.nl
Pingback: De 4 lekkerste soep recepten – Beter Door Eten