Deze quinoa salade is vegan, glutenvrij en lactosevrij

Quinoa; volgens mij hou je ervan of vind je het vreselijk. Er bestaat bijna geen middenweg. Ook is de eindeloze discussie over hoe je het nou uitspreekt nog steeds niet gesloten. Maar dat quinoa super gezond is, is wel een feit. Daarnaast is quinoa geen graan maar een zaad waardoor het nog glutenvrij is ook. Ideaal dus.

De salade in dit receptje is een lekkere frisse salade door de verse koriander en peterselie. Ik heb zelf gekozen voor een lekker tahin dressing die de salade helemaal af maakt. De salade heb ik afgemaakt met rucola. Super makkelijk en snel. De salade is ook “on-the-go proof”.

Oké, wat heb je nodig voor deze quinoa salade?

Ingrediënten (ci. 2-3 porties)

  • 180 g quinoa
  • Gebakken champignons
  • Gebakken wortel
  • 1 avocado
  • 4 el olijven, groen of zwart
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el fijngehakte koriander of peterselie
  • Snufje zeezout
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 2 handjes rucola

Dressing

  • 2 tl citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1.5 el tahin
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1 tl mosterd

Hoe maak je het?

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op het pak met een beetje peper en zout.
  2. Snij ondertussen de groentes, knoflook en ui klein.
  3. Bak de knoflook, rode ui en de champignons samen met peper en zout in een koekenpan.
  4. Snij de avocado in blokjes.
  5. Hak de peterselie en koriander klein.
  6. Mix alle ingrediënten voor de dressing
  7. Voeg alle andere ingrediënten bij elkaar en roer alles goed door elkaar.
  8. Giet de dressing erover en klaar!

Enjoy en eet smakelijk!

Write A Comment