Dit receptje is een bewijs dat expirmenteren soms tot geniale ideeën kan leiden. Ik heb dit receptje bedacht samen met een vriendinnetje. Wij wilde graag “vegan raw bars” maken. Je kent ze vast wel; al die leuke repen met verschillende lagen in verschillende kleuren. Deze zie je in bijna alle vegan of suikervrije tentjes en ze zien er altijd zo leuk uit! Dus dat wilde wij ook. We hadden geen recept voor deze “raw bars” en zijn dus zelf (met een beetje logisch nadenken) begonnen met het ceëren van de verschillende lagen. In het begin hadden wij zo onze twijfels. We dachten dat het helemaal mislukt was, maar uiteindelijk bleken ze super goed gelukt!

 

Wat heb je nodig?

  • 180 gram dadels
  • 200 gram cashewnoten
  • 250 gram bevroren frambozen
  • 50 gram kokosolie
  • 30 gram meel (wij gebruikte lijnzaad meel omdat dat het vocht lekker opneemt)
  • 100 gram pure chocolade. Wij gebruikte de 92% cacao chocolade van Lindt.

Hoe maak je het?

Laag 1

1 . Week de dadels even in kokond water zodat ze zacht worden.

2. Vermaal de cashewnoten in een keukenmachine tot kleine stukjes.

3. Als de dadels zacht zijn kun je deze prakken met een vork. Zodra de dadels geprakt zijn voeg je de cashewnoten hieraan toe. Kneed alles goed door elkaar. Je handen gebruiken mag!

4. Pak een rechthoekige bak (ik heb gewoon een tupperware bakje gebruikt) en druk het dadel-cashew mengsel goed aan in deze bak zodat je een stevige bodem hebt.

Laag 2

5. Pak de frambozen en laat ze even weken in kokend water zodat ze smelten.

6. Doe de frambozen in een keukenmachine samen met het lijnzaadmeel en vermaal het tot een gladde massa.

7. Smelt vervolgens de kokosolie en voeg dit toe aan het mengsel. Roer alles even door elkaar en giet het over de eerste laag.

Laag 3

8. smelt de chocolade au bain marie. Zodra de chocola helemaal gesmolten is giet je deze over de tweede laag.

9. Zet de repen voor ongeveer 3 uur in de koelkast zodat ze goed op kunnen stijven.

 

Dat was hem! Heb jij deze repen nou al gemaakt? Deel dan je resultaat met ons op Social Media.

Write A Comment