Er zijn van die recepten die zo makkelijk zijn, dat ik mij stiekem af vraag of ik ze überhaupt wel moet delen. Deze tonijnsalade is er zo’n een maar toch wil ik hem jullie niet onthouden!

Waarom is vis eten eigenlijk een heel goed idee?

Vis – en in dit geval tonijn – zijn een goede bron voor eiwitten en vetten: beide belangrijke bouwstoffen voor je lichaam. Wist je dat ons lichaam voor ca. 20% uit eiwitten bestaat? En dat de eiwitten in tonijn alle aminozuren (bouwstenen) bevat die je nodig hebt?
De vetten in vis geven je lichaam langdurige energie, maken hormonen aan en ondersteunen de werking van je hersenen en zenuwstelsel. Mag je allemaal weer vergeten hoor! Vaker vis eten is in ieder geval goed voor je gezondheid!

Deze tonijnsalade eet ik vaak gewoon op een lekkere cracker, maar ook lekker: vul er halve, uitgeholde komkommer mee of maak er een echt maaltijdsalade van door er nog een blikje kikkererwten door heen te roeren en te serveren op een bedje van sla of verse spinazie. Erg lekker! Zo lukt het ineens wel om wat vaker vis te eten!

Ingrediënten voor deze makkelijke tonijnsalade:

  • Blikje tonijn (120 g)
  • 3 el (zelfgemaakte)mayonaise
  • 1 geroosterde paprika (pot)
  • Halve sjalot
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding tonijnsalade:

  1. Laat indien nodig de tonijn uitlekken in een vergiet.
  2. Snipper de sjalot fijn en snijd ook de geroosterde paprika fijn.
  3. Meng in een kom de tonijn met 3 el mayonaise en voeg de paprika en sjalot toe. Breng op smaak met wat peper en zout.

Write A Comment