Lunchen zonder brood, dat blijft vaak toch een dingetje voor mensen! Nu is er niets mis met brood wanneer je niet intolerant bent voor gluten, maar wat meer variatie op de dag kan voor niemand kwaad…

Eet eens een snelle eenpansgerecht als lunch!

Wil jij jouw lichaam ook een handje helpen op weg naar Beter door Eten? Zorg dan dat groentes de hoofdrol krijgen in jouw eetpatroon. Dit hoeft lang niet altijd zo ingewikkeld te zijn als je denkt! Een goed gevuld soepje, een kliekje van het avondeten of een lekkere maaltijdsalade. Ik moet toegeven dat de laatste hier in de koude & natte weken van het jaar ook wat minder op tafel staan en ik liever een warme lunch eet. Aangezien ik ook gewoon een drukke, werkende moeder ben, koos ik voor dit recept voor een kant-en-klaar mix.

Natuurlijk is het beter om al je groentes zelf vers te snijden, maar we zijn allemaal druk nietwaar? Ik ben dus al heel blij als mensen überhaupt iets van groente op het menu zetten, ook al komt het uit een zakje!

Waarom is zelf snijden dan zo belangrijk?

Het is altijd een lastige discussie: ja het klopt dat het gezonder is om zelf je groentes vers te snijden. Wanneer je namelijk iets snijd verander je de celstructuur en merk je al snel dat het bijvoorbeeld gaat verkleuren of slap wordt. Als je voorgesneden groente in de supermarkt koopt, heb je dit probleem niet. Je maakt de zak open en alles is kraakvers. Hoe dit kan? Als je goed leest zie je op de verpakking teksten staan als “verpakt onder beschermende atmosfeer”. Dit houdt in dat er een gas is gebruikt om de levensduur te verlengen. Dit kan zuurstof zijn maar ook waterstof, propaan, helium etc. In mijn Ebook over etiketten lezen, kun je hier trouwens meer over lezen!
Nu is er qua voedselveiligheid helemaal niets mis mee en pak ik ook met een gerust hart af en toe een zak gemak. Liever dat, dan dat je weer zwicht voor een afbakpizza of een kant-en-klaar maaltijd toch?

Snelle eenpansgerecht met palmkool en spekjes voor 2 personen:

Voor dit receptje kocht ik de seizoensmix van AH met palmkool, kastanjechampignons, lente ui en broccoli. Je kan natuurlijk kiezen wat je lekker vind! Aanvullend: wij aten het als lunch, je kan het desgewenst aanvullen met een gekookt ei en bijvoorbeeld wat zilvervliesrijst / quinoa etc. en ook als diner eten!

  • 1 zak 400 g groentemix met palmkool, kastanjechampignons, lente ui en broccoli (of anders naar keuze)
  • 1 bakje magere spekjes
  • flinke hand ongebrande cashewnoten of overige noten naar keuze

Bereidingswijze (nog geen 10 minuten) :

  1. Verhit op hoog vuur een wok of koekenpan. Je hebt geen olie of vet nodig, er komt namelijk genoeg vet uit de spekjes vrij!
  2. Voeg de spekjes in de pan toe en bak deze uit.
  3. Wok nu kort de groentemix mee tot deze beetgaar is. Serveer het met een hand noten naar keuze en klaar ben je! Zo heb je in minder dan 10 minuten 200 gram groente per persoon als super lekkere lunch, makkie toch?

NB. Dit artikel is niet gesponsord; de AH zit nu eenmaal bij mij om de hoek..

 

Write A Comment